Sziasztok! Van egy 2001-es 1.0-as Corsam. Kb 2 hónapja volt rajta olaj/szűrő és szelepfedel tomites csere, kb egy hete megnéztem és alig volt olaj a kocsiban. Épp hogy elérte a 2. csíkot (hidegen, természetesen). Utantoltottem olajjal, ugyanaz a márka (Totál 5w40) mint eredetileg volt benne. De egy hét és kb 600 kilométer alatt megint eltüntetett elég sokat. Ha tippelni akarok minimum 1,5 litert. (Kozben toltogettem nehogy veszesen lecsokkenjen) A motor alja és a motorvedo lemez (nem biztos h ez a neve) teljesen olajos. Mar ilyen szepen összeállt trutymo. A vezérlés kb 30000 km-rel ezelőtt volt cserélve.
Hétfőn viszem a szerelohoz, de addig is szúrja az oldalam mi okozhatja ezt, illetve hogy egyáltalán koltsek-e rá, mert csak városban jarkalashoz van használva.
Esetleg még az lehet a tippem hogy a leeresztő csavar vagy a tömítés nem zár rendesen. Mert a legutóbbi olajcserénél a szerelő megjegyezte hogy ezt következőnek cserélni kellesz. Meglehet az hogy menet közben az olaj elvándorol mindenfelé, és azért olajos az alja? Vagy ez butaság?
2016. ápr. 23. 02:45
12/20 Tomcatters válasza:
Nem valószínű... kifogjak cserélni a főtengelyszimeringet / szimeringeket ,és az olajteknő tömítést .. esetleg ha előtte nem tapasztaltad az olajelfolyást ,én még megnézném az olajszűrő tömítettségét,hátha csak húzni kellene rajta.. menetszél széttudja vinni mindenfele az olajat
2016. ápr. 23. 02:48
13/20 Tomcatters válasza:
Közbe mire lassan válaszoltam(telóról) írtál hasonlót .. :)
2016. ápr. 23. 02:49
14/20 A kérdező kommentje:
Csinaltam egy pár képet még délutan, hogy úgy kb hol éreztem rajta friss olajat.
Igen , ezek a képek valóban azt mutatják,hogy a főtengelynél van olajfolyás ... szerintem onnet viszi a menetszél körbe az olajteknő illesztések mentén .. illetve mindenhova ahol olajos ... Corsanak nem tudom pontosan hol helyeszkedik el az olajszűrő a főtengelyhez viszonyítva ,hogy esetleg onnet ra -e folyhat a főtengelyre menet közben
2016. ápr. 23. 02:56
16/20 Tomcatters válasza:
Mindegy, holnap nézzed meg,hogy az olajszűrő, és a leeresztőcsavar megfelelően meg vannek-e húzva
2016. ápr. 23. 02:58
17/20 A kérdező kommentje:
Rendben :) Köszönöm szépen a válaszokat! További szép estét (reggelt?)
// ment a pacsi
2016. ápr. 23. 02:59
18/20 Tomcatters válasza:
Reggelt már lassan :) Neked is
2016. ápr. 23. 03:06
19/20 A kérdező kommentje:
A leeresztonel volt olaj, de inkább már halott mint friss. Szeribtem már tuti, h a tömitesnsl ereszt. Csináltam pár képet:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!