Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » OPEL Corsa AC pumpa 3.6V-ot...

OPEL Corsa AC pumpa 3.6V-ot kap! Hol van az autóban az ECU? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

OPEL Corsa C 1.2 (2001) autónk egyik napról a másikra nem indult. Üzemanyag szivattyú nem búg, tehát egyből ott kerestük a hibát. Lehúztam a steckert a szivattyúról és 3.6V-ot mértem benne, ami nagyon kevés a szivattyúnak. Megvizsgáltam a motortérben az AC pumpa relét, annak nincs baja, de teszt képpen rövidre zártam a 87-es és 30-as lábát a relének, így rákerült a vezetékre a 12V (mérhetően), ennek ellenére a pumpa nem búgott.

Nagy valószínűséggel a pumpa adta meg magát, csak azt nem értem, hogy a relé miért nem kapcsol (85, 86 lábra csak 8V érkezik, ezzel nem indul el a relé), nem kerül rá a pumpára a 12V...

Elképzelhető, hogy az ECU földelése elszállt? Hol van azutóban az ECU (nem találtam az anyós lábtérnél)?

Valakinek esetleg valami segítsége ez ügyben?

Köszönöm a válaszokat!

2016. ápr. 22. 08:50
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]

Így beazonosítható hol keresd.

2016. ápr. 22. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Corsa C-ben ilyenforma ECU-t keress:

[link]

A Hengerfej jobb oldalának tájékán találod, 4 db torx csavar fogja, ha jól emlékszem T30-as. Szétszedni ne próbáld, mert elég érzékeny szerkezet. Hibrid áramkörös.

2016. ápr. 22. 22:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az ECU még mindig nincs meg, viszont a benzinpumpa halott, nem reagál a táp.feszültségre, így azt cserélem, aztán meglátjuk hogy beindul-e a gépezet ezek után, vagy keresgélnem kell tovább az ECU-t....
2016. ápr. 25. 09:12
 4/4 A kérdező kommentje:
Probléma megoldódott! Benzinpumpát kellett cserélni és helyreállt a ernd. A 3.6V-tal nem kell foglalkozni, mert valami elektronikán keresztül mérhető, így nem a valós értéket látjuk!
2016. ápr. 26. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!