OPEL Corsa AC pumpa 3.6V-ot kap! Hol van az autóban az ECU? Bővebben lent!
OPEL Corsa C 1.2 (2001) autónk egyik napról a másikra nem indult. Üzemanyag szivattyú nem búg, tehát egyből ott kerestük a hibát. Lehúztam a steckert a szivattyúról és 3.6V-ot mértem benne, ami nagyon kevés a szivattyúnak. Megvizsgáltam a motortérben az AC pumpa relét, annak nincs baja, de teszt képpen rövidre zártam a 87-es és 30-as lábát a relének, így rákerült a vezetékre a 12V (mérhetően), ennek ellenére a pumpa nem búgott.
Nagy valószínűséggel a pumpa adta meg magát, csak azt nem értem, hogy a relé miért nem kapcsol (85, 86 lábra csak 8V érkezik, ezzel nem indul el a relé), nem kerül rá a pumpára a 12V...
Elképzelhető, hogy az ECU földelése elszállt? Hol van azutóban az ECU (nem találtam az anyós lábtérnél)?
Valakinek esetleg valami segítsége ez ügyben?
Köszönöm a válaszokat!
Corsa C-ben ilyenforma ECU-t keress:
A Hengerfej jobb oldalának tájékán találod, 4 db torx csavar fogja, ha jól emlékszem T30-as. Szétszedni ne próbáld, mert elég érzékeny szerkezet. Hibrid áramkörös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!