Opel Corsa C - Eltűnteti az olajat. Vélemény?
Sziasztok! Van egy 2001-es 1.0-as Corsam. Kb 2 hónapja volt rajta olaj/szűrő és szelepfedel tomites csere, kb egy hete megnéztem és alig volt olaj a kocsiban. Épp hogy elérte a 2. csíkot (hidegen, természetesen). Utantoltottem olajjal, ugyanaz a márka (Totál 5w40) mint eredetileg volt benne. De egy hét és kb 600 kilométer alatt megint eltüntetett elég sokat. Ha tippelni akarok minimum 1,5 litert. (Kozben toltogettem nehogy veszesen lecsokkenjen) A motor alja és a motorvedo lemez (nem biztos h ez a neve) teljesen olajos. Mar ilyen szepen összeállt trutymo. A vezérlés kb 30000 km-rel ezelőtt volt cserélve.
Hétfőn viszem a szerelohoz, de addig is szúrja az oldalam mi okozhatja ezt, illetve hogy egyáltalán koltsek-e rá, mert csak városban jarkalashoz van használva.
Koszonom előre is a valaszokat.! :)
Igazából olajfogyasztást két féle képpen jöhet létre....
Külső tömítetlenség , ilyenkor az autó alatt olajtócsa jelenik meg ... Másik ami neked valószínűleg okozza a hibát...belső tömítetlenség ilyenkor az olaj keveredik az üzemanyaggal, és azzal együtt elég (pl: olajlehúzógyűrű .. valószínűleg megfogják gyűrűzni a dugattyút .. Addig tehettél volna bele pl 5w40 helyett 5w50et ,fontos,hogy a második szám legyen nagyobb,mert az a meleg oldali viszkozitás.. melegen vastagabb az 50 es olaj mint a 40 es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!