Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Corsa C - Eltűnteti az...

Opel Corsa C - Eltűnteti az olajat. Vélemény?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 2001-es 1.0-as Corsam. Kb 2 hónapja volt rajta olaj/szűrő és szelepfedel tomites csere, kb egy hete megnéztem és alig volt olaj a kocsiban. Épp hogy elérte a 2. csíkot (hidegen, természetesen). Utantoltottem olajjal, ugyanaz a márka (Totál 5w40) mint eredetileg volt benne. De egy hét és kb 600 kilométer alatt megint eltüntetett elég sokat. Ha tippelni akarok minimum 1,5 litert. (Kozben toltogettem nehogy veszesen lecsokkenjen) A motor alja és a motorvedo lemez (nem biztos h ez a neve) teljesen olajos. Mar ilyen szepen összeállt trutymo. A vezérlés kb 30000 km-rel ezelőtt volt cserélve.

Hétfőn viszem a szerelohoz, de addig is szúrja az oldalam mi okozhatja ezt, illetve hogy egyáltalán koltsek-e rá, mert csak városban jarkalashoz van használva.

Koszonom előre is a valaszokat.! :)

2016. ápr. 22. 23:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Tömítésnél ereszt, legjobb esetben csak a dekni feletti tömítés elsz a ludas.
2016. ápr. 22. 23:54
 2/20 A kérdező kommentje:
E miatt lehet hogy csörög a lánc? Mert ma beinditottam és az első 30 másodpercben hallható volt egy csörgő zaj (nem túl hangos, de zavaró). Mert ha szökik szépen az olaj, akkor a láncmegfeszitő se dolgozik rendesen. Vagy hülyeséget mondok?
2016. ápr. 23. 00:14
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha annyira nem lenne olajnyomás akkor már a motor is megadta volna magát. Míg nem megy minimum alá addig fel tudja venni a szivattyú az olajat.
2016. ápr. 23. 00:49
 4/20 A kérdező kommentje:
Értem :) Köszönöm a választ :) Ment a zöld pacsi
2016. ápr. 23. 02:04
 5/20 Tomcatters ***** válasza:
100%

Igazából olajfogyasztást két féle képpen jöhet létre....

Külső tömítetlenség , ilyenkor az autó alatt olajtócsa jelenik meg ... Másik ami neked valószínűleg okozza a hibát...belső tömítetlenség ilyenkor az olaj keveredik az üzemanyaggal, és azzal együtt elég (pl: olajlehúzógyűrű .. valószínűleg megfogják gyűrűzni a dugattyút .. Addig tehettél volna bele pl 5w40 helyett 5w50et ,fontos,hogy a második szám legyen nagyobb,mert az a meleg oldali viszkozitás.. melegen vastagabb az 50 es olaj mint a 40 es

2016. ápr. 23. 02:06
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Azt írja, hogy a motor alul csupa olaj, tehát enm valoszínű, hogy hengerbe jut.
2016. ápr. 23. 02:08
 7/20 Tomcatters ***** válasza:
100%
Ja most néztem a végét,h olajos volt az alja .. :) Akkor a gumi tömítések vannak elöregedve ,és az engedi át az olajat
2016. ápr. 23. 02:10
 8/20 A kérdező kommentje:
Van/lenne valami látható/érezhető jele ha égetné az olajat?
2016. ápr. 23. 02:36
 9/20 Tomcatters ***** válasza:
100%
Attól függ mennyi olaj kerülne be egyszerre a hengerekbe... megváltozna a kipufogócsöből kiáramló "füst" színe ilyen kékes-szürkés lenne
2016. ápr. 23. 02:41
 10/20 A kérdező kommentje:
Ilyesmit nem tapasztaltam.
2016. ápr. 23. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!