A vásárlók könyve egy autógumis műhelyben is van?
Figyelt kérdés
Ma szerettem volna elkérni a panaszkönyvet egy autógumis műhelyben igyanis 3 napja vittem oda 4 darab kereket centríroztatásra, a főnök mind3 nap hitegetett hogy kész de most nincs a műhelyben nincs ki odaadja, a 3. Napon személyesen odamentem és a kerekeim ott voltak ahol hagytam persze nem volt megcsinálva csak még pluszban be volt temetve egy csomó gumival... mikor számonkértem még neki állt feljebb. Elkértem a vásárlók könyvét azt mondta nem adja oda. Nincs is. Húzzak el onnan. Létezik az hogy a műhelyekben nincs is ilyen könyv? Vagy csak simán nem adta oda? És ha csak nem akarta odaadni akkor mi a teendő ? Hogy tudok revansot venni a minősíthetetlen viselkedésén?2016. ápr. 14. 22:48
1/4 anonim válasza:
Nem mindenhol tartanak, kéne de kutya se foglalkozik vele.
2/4 anonim válasza:
Vidd máshova.
Sajnos leszarnak..
Én is gumis vagyok , de ez tényleg gyomorforgató !
3/4 anonim válasza:
Kell hogy legyen. Ráküldheted a fogyasztóvédelmet, navot, bármit. Nem lehet így bánni ügyféllel. Persze van az a duma hogy a vállalkozás van a vevőért, de azért azt mindenki sejti hogy valójában fordított a felállás, de azért akkor is, a vevőnek ezt nem szabad éreznie.
4/4 anonim válasza:
Kell, hogy legyen vásárlók könyve. De ha nincs, akkor panaszt tehetsz irasban egy lapon is. Ehhez kotelezo, lapot tollat adniuk. Ha erre nem hajlando ill nem adta oda a vasarlok konyvet. Akkor 1. fokon a megyei koemanyhivatal muszaki engedelyeztetesi, foosztalyahoz fordulhatsz irasban, jelezve hogy nincs vasarlok konyve. Ok kimennek szemlezni es ha nincs meg hatalmas birsagit kapnak ezutan elbiraljak a valodi panaszod. A leirtakbol adodoan megbirsagolnak oket. Ha a kormanyhivaral hatarozataval nem ertesz egyet, masod fokon a nemzeti fogyasztovedelmi hivatal jar el. Ok is birsagolnak. A hatosagi birsagok azert visszatarto erejuek, mert nyilvanissagra hozza a hivatal ceg nevvel, bekerul nagy figyaszrovedelmi jelentedekbe es leegeti s ceget. Kegkozelebb 100 neggondoljak, higy beszeljenek az ugyfellel. Ami meg a vasarlok konyvet illetti: jol lathato helyen kell elhelyezni, hozzaferhetove kell tenni, biztositani kell tollat a szamara. Tilis a vevot befolyasolni a kitokteee kozben. Amigva vevo tolti azveladonak csondben kell maradni es nem szabad kommentelnie. Es 30 napon belul irasbam kell valaszolni a vevonek. Ezek kozul egy megszegeseert is birsagol a kormanyhivatal. A figyasztovedelem nem nagyon nezi a konkret problemat, hanem a jogszabaly betujet. A szolgaltazot ott lehet megfogni, ahol a jogszabalyt szeg. Pl. nalad a vasarloi magatartas torzitasa tortenr meg mert nem vegeztek el a munkat idoben es tobbszor hatudtak az elkeszitesrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!