Vásároltam használtan egy Enzo alufelnit az autómhoz ( Skoda fabia 2003) gumis műhelyben feltették de mondták higy nem ártana alá tehermentesítő gyűrű mert így lehet hogy rázni fog?
Figyelt kérdés
Felrakták 3 napja közlekedek vele de eddig semmi rázás nem volt. Kaptam egy tervrajzot amin a gumis adott méretet 57,1mm meg 60mm átmérőjű gyűrű de addig nem bírom legyártani esztergajossal mert a gyűrű szélességét nem tudom egyenlőre. Kérdezem én hogy ha eddig nem rázott ezután fog-e vagy nélkülözhető e?
Itt egy kép a rajzról:
2015. júl. 18. 12:02
1/2 anonim válasza:
Én megcsináltatnám, mert így a kerékcsavarok kapják a terhelést, nyíró erő hat rájuk, aminek nem kéne így lenni. Lehet, hogy évekig járnál így vele, de az sem kizárt, hogy eltörik a csavar. A szélességét úgy a legegyszerűbb meghatározni, ha leveszed a felnit, és megméred a gyári tehermentesítő szélességét.
2/2 anonim válasza:
A gumisod konkrétan az életedet veszélyezteti a hozzá nem értésével.
A mentesítocsap feladata, hogy felvegye a radiális terhelést, a kerékcsavarok pedig az axiális terhelésre vannak méretezve. Nekem már tort ki kerekem a kocsim alól amikor még nem is hallottam ilyen fogalmakról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!