Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vásároltam egy autót. Az...

Vásároltam egy autót. Az üzemben tartó adta el nekem, de a testvére a tulajdonos. Nekem, mint vevő okozhat ez gondot? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Elmèletileg a testvère a tulajdonos. A testvèrèvel kèszìtettek egy adásvètelit amiből egy másolatot megkaptam, mondván, hogy ez kelleni fog az átiratáshoz. Rendben lesz ez ìgy? Okozhat nekem ez gondot? Ugye nem csuknak le, vagy bármi??

#autó #vásárlás #probléma #gond #tulajdonos #kocsi #Üzemben tartó #Adás vètel
2016. ápr. 12. 02:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A tulaj, mint kiderült, a sógora, akitől vettem csak egy meghatalmazással használta az autót, mert a sógora külföldön dolgozik. Ìgy amikor otthon járt, ìrtál egy adásvètelit 3.31-èn. Èn 4.8.-án vettem még. De azt mondta, ìgy nem kellett az átiratást kifizetni. Ezért odaadta az adásvètelit amit kötöttek, hogy vigyem magammal, mert kèrni fogják.
2016. ápr. 12. 22:18
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem hát. A nyilvántartásban Gipsz Jakab a tulajdonos, így amikor bemutatsz egy adásvételit, amin Gipsz Bélától veszed meg az autót, örülhetsz, ha nem tesznek automatikusan feljelentést.
2016. ápr. 12. 22:24
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem fogadják el. Ez egész egyszerűen nem így működik.
2016. ápr. 12. 22:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Akkor a köztes tulaj dolog az hogy van? Törzskönyv nálam,eredetvizsga kèsz. 2adásvèteli is megvan. Olvastam, hogy nem kötelező átìrni ha 15 napon belül továbbadják, csak kell a forgalomban feltűnhetett tulajdonos ès aszemèly akitől vettem az adást vèteli.
2016. ápr. 12. 23:10
 15/21 A kérdező kommentje:

Értem én a Gipsz Jakab dolgot, de szarul fogalmaztam, ezért elnézést! Tisztázás képpen:

Gipsz Jakab eladta az autót Cement Istvánnak. Cement István nem íratta a nevére, hanem 15 napon belül tovább adta nekem! Gipsz Jakab nevén van az autó, a törzskönyv is. De Gipsz Jakab és Cement István között történt adásvételi szerződés 1 példánya átadásra került hozzám, mert azt mondta csak így tudom átíratni a nevemre, valamint megvan a Cement Istvánnal kötött adásvételi szerződésem is! Így rendben van a dolog? Így én kaphatok büntetést vagy bármit? Mert nem érzem hibásnak magam azért, hogy az előző tulaj továbbadta de nem íratta át a nevére! Én teljesítettem a feladatom, Biztosítást kötöttem,Eredet vizsgát végeztettem, és holnap lenne esedékes az okmányiroda.

2016. ápr. 12. 23:32
 16/21 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy 15 napon belül nem kell átiratnod. Nem tudom, hol hallottad, de marhaság.

Hacsak Cement istván nem gépjárműkereskedő, az adásvételt be kell jelenteni. Pont.

Ragozhatod, hisztizhetsz és toporzékolhatsz, de a szabály az szabály.

Persze nem muszáj ránk hallgatni, menj be nyugodtan az ocsmányirodába, aztán meglátod, mi lesz.

2016. ápr. 12. 23:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Mellesletg van egy olyan érzésem, hoyg fogalmad sincs, minek kell az adásvételin szerepelni, és hoyg egyik adásvételi sem felel meg az ocsmányirodában a formai és tartalmi követelményeknek.

És még egyszer, utoljára: ha a nyilvántartás szerint a tulajdonos Jakab, akkor neked egy Jakab és közted létrejött adásvételit kell bemutatnod.

Büntetésnek pedig ott van az a szopás, ami rád vár, ha a nevedre akarod iratni a verdát. Feltéve, hogy nem indítanak eljárást ellened/ellenetke okirathamisítás miatt.

2016. ápr. 12. 23:51
 18/21 A kérdező kommentje:
Mièrt jelentenènek fel? Nem az èn hibám hogy a másik tulaj nem ìratta át! De most mi a megoldás? Èrdeklődni fogok az okmányirodában holnap ha esetlegesen problèma lenne. De van megoldás ugye?
2016. ápr. 13. 00:31
 19/21 anonim ***** válasza:

Kérdező! Igazából még mindig nem értem, miért így csinálták (csináltátok). A tulaj külföldön dolgozik, ritkán jön haza, ezt értem. De amikor 03.31-én itthon járt és aláírta a sógorával az adásvételit, akkor helyette aláírhatta volna a veled kötött adásvételit. Akkor a tulajtól közvetlenül vetted volna a kocsit, csak annyi plusz teendő lett volna, hogy a sógor üzembentartói jogát kellett volna visszavonni (ha úgy van, ahogy 5.hsz. írta).

Az jó hír, hogy az eredetvizsgát te csináltattad és rendben volt. Annyi legalább biztos, hogy nem lopott autót sóztak rád.

2016. ápr. 13. 10:38
 20/21 anonim ***** válasza:

Azért mérget nem vennék rá:

[link]

2016. ápr. 13. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!