Autóvásárlás esetén, hogy kell megadni a tulajdonost és az üzembentartót?
Sziasztok!
Egy ismerősünk nekem ajándékozott egy autót, de kérte, hogy írassuk át. A tulajdonos én lennék és Édesanyám az üzembentartó, így ha inden igaz fele annyi lenne a kötelező. A kérdésem az lenne, hogy ezt a hivatalban hogy működik? A válaszokat köszönöm előre is!
21/F
Veszel egy autó adás-vételi formanyontatvány.
Azt értelemszerüen kitöltöd, biztosítást kötsz (aznap), eredetiségvizsga, okmányiroda, posta, okmányiroda
Azt az formanyomtatványon beírjátok. Esetleg anyud ír egy meghatalmazást, de szerintem arra sincs szükség. Amikor az exemet beírtuk üzembentartónak ha jól emlékszem nem volt szükséges megjelenjen, mindent tudtam intézni.
De a biztonság kedvéért megírjátok, maximum nem adod le az okmányirodában.
Egyébként sok eredetiségvizsgáló +5000 ft ügyintézési díjért cserében elintézi, te meg csak mész a papírokért.
Neked akkor csak a biztosítás marad (az adásvétel napján kell megkötni). Anyud nevére megkötöd neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!