Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet így előzni? Normáli...

Hogy lehet így előzni? Normális ez az insigniás?

Figyelt kérdés
nem vagyok az a versenyző típus, úgy adódott múltkor sietnem kellett melóhelyre, ezért nyomtam neki. Szeged után körforgalomból kifelé egy insignia nekiállt a körforgalomból kijövet egyszerre előzni, én észre sem vettem csak amikor vissza indexelve beállt mögém, és végig dudált mögöttem! nem tudom miért nem előzött meg, én egy skoda fabiaval voltam 1.4 101 lóerős. de azért ha odalépek neki megy rendesen, de mégsem egy insignia. na a poén hogy utána végig dudált nekem amíg mögöttem jött..

2016. ápr. 11. 14:59
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
ja igen és mi utan lelassítottam elengedtem, utána kb 110-el ment előttem.. korábban meg 120al mentem előtte és akkor a seggemben volt. szóval nem normális vazze
2016. ápr. 11. 15:01
 2/15 Beviz Elek ***** válasza:
42%

Ha jól értem, akkor ő elkezdett téged előzni, de te nem nézted a tükröket és nyomtad a gázt mint süket a csengőt.

Ilyesmiről volt szó?

2016. ápr. 11. 15:06
 3/15 A kérdező kommentje:
igen, pontosan ez történt! ott akkor sem szoktam nézni a tükröket, ha normál tempóban jövök, mivel dupla záróvonal, utána pedig plusz egy sáv van balra lekanyarodáshoz.
2016. ápr. 11. 15:10
 4/15 anonim ***** válasza:
27%
a te fabiad 11.5 alatt van 100-on, a 110 és a korábbi 140 lovas insignia 12.1 alatt van 100-on. ERGO egy gyengébb autóval akart megelőzni csórikám és nem sikerült neki és nem bírta elviselni. minek engedted el.
2016. ápr. 11. 15:15
 5/15 anonim ***** válasza:
36%
A záróvonal nem mentesít a tükrök használata alól. Ahogy az alól sem, hogy ha előznek nem gyorsíthatsz. Szóval nem akarlak elkeseríteni, de ugyanannyira voltál normális, mint az Insignia-s
2016. ápr. 11. 15:33
 6/15 Beviz Elek ***** válasza:

Gondolom jobban sietett, valahogy utolért (a körforgalomban, körforgalom előtt jó lassú lehettél) és ezért akart megelőzni. Ő is szabálytalan volt a záróvonal miatt, de te is mert nem engedted el. Illik néha a tükörbe nézni és ilyen helyzetben elengedni a másikat, függetlenül hogy utána visszaelőzöd-e (de mint írtam, valahogy utolért, tehát az átlag tempója jobb kellett legyen a tiédnél).

Előfordulhat ilyen, tanultál belőle, legközelebb jobban figyelsz.

2016. ápr. 11. 15:34
 7/15 A kérdező kommentje:
5. értem amit írsz, de sietésben hidd el nem életszerű hogy belenzézel a tükörbe ilyen helyzetben olyan helyen ahol rutinból mész már. de én mivel szegtem meg a kreszt egyébként? azzal, hogy nem vettem észre, hogy előznek és nem fékeztem be? és ez szerinted egyenlő azzal, hogy dudál, mutogat villogtat az idiótája. 6. te vezettél már valaha? nem egy irányból jöttünk a körforgalomba vazze. beszarok még a végén én vagyok a hibás az idiótája miatt. ha ilyen szarul gyorsul a kocsija akkor meg minek próbál bravúrkodni? fabia se egy rakéta, de ezek az insigniák elég gázak, ha jók az adatok.
2016. ápr. 11. 15:38
 8/15 anonim ***** válasza:
47%

"de én mivel szegtem meg a kreszt egyébként? azzal, hogy nem vettem észre, hogy előznek és nem fékeztem be?"

Nem befékezned kellett volna, hanem abbahagyni a sebbeségnövelést, amíg beelőz. Persze, ő is tapló volt, de attól te még ebben hibáztál.

2016. ápr. 11. 16:46
 9/15 Beviz Elek ***** válasza:

Ahogy a #8-as válaszoló is írja, nem kellett volna gyorsulnod míg megelőz.

Igen, van jogosítványom, B,C, E, és ezeket minden nap használom, legfőképpen Londonban és környékén, tehát hidd el nem egy körforgalomból kigurulás okoz nehéz feladatot.

Lényegtelen hogy másik irányból érkezett az autó, közeledett hozzád tehát lassabb voltál mint ő.

Megszokásból nem szabad vezetni, bármikor változhat valami az úton, azt pedig legfőképpen az autók/autósok. Elhiszem hogy 1 éven keresztül senki nem előzött téged ott, de ez nem azt jelenti hogy nem is fog, magyarul nem csak ismeretlen helyen kell a tükröket nézni. Nem is értem, a tükör mellőzése hogy függhet össze a megszokásból vezetéssel...

2016. ápr. 11. 18:01
 10/15 Beviz Elek ***** válasza:
Bocsánat, helyesbítés: a tükör használata nem függhet össze a megszokásból vezetéssel ÉS a sietéssel.
2016. ápr. 11. 18:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!