Hogy lehet így előzni? Normális ez az insigniás?
Ha jól értem, akkor ő elkezdett téged előzni, de te nem nézted a tükröket és nyomtad a gázt mint süket a csengőt.
Ilyesmiről volt szó?
Gondolom jobban sietett, valahogy utolért (a körforgalomban, körforgalom előtt jó lassú lehettél) és ezért akart megelőzni. Ő is szabálytalan volt a záróvonal miatt, de te is mert nem engedted el. Illik néha a tükörbe nézni és ilyen helyzetben elengedni a másikat, függetlenül hogy utána visszaelőzöd-e (de mint írtam, valahogy utolért, tehát az átlag tempója jobb kellett legyen a tiédnél).
Előfordulhat ilyen, tanultál belőle, legközelebb jobban figyelsz.
"de én mivel szegtem meg a kreszt egyébként? azzal, hogy nem vettem észre, hogy előznek és nem fékeztem be?"
Nem befékezned kellett volna, hanem abbahagyni a sebbeségnövelést, amíg beelőz. Persze, ő is tapló volt, de attól te még ebben hibáztál.
Ahogy a #8-as válaszoló is írja, nem kellett volna gyorsulnod míg megelőz.
Igen, van jogosítványom, B,C, E, és ezeket minden nap használom, legfőképpen Londonban és környékén, tehát hidd el nem egy körforgalomból kigurulás okoz nehéz feladatot.
Lényegtelen hogy másik irányból érkezett az autó, közeledett hozzád tehát lassabb voltál mint ő.
Megszokásból nem szabad vezetni, bármikor változhat valami az úton, azt pedig legfőképpen az autók/autósok. Elhiszem hogy 1 éven keresztül senki nem előzött téged ott, de ez nem azt jelenti hogy nem is fog, magyarul nem csak ismeretlen helyen kell a tükröket nézni. Nem is értem, a tükör mellőzése hogy függhet össze a megszokásból vezetéssel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!