Ha párommal közösen akarunk egy autót, azaz mindketten tulajdonosok lennénk azt hogy kell?
Figyelt kérdés
Szólni kell az eladónak előre, vagy milyen adásvételi kell ehhez?2016. ápr. 10. 08:05
1/16 anonim válasza:
A személygépjárműnek egy tulajdonosa van.
2/16 anonim válasza:
Összeházasodtok,és mindennek a fele az övé...XD
3/16 anonim válasza:
Ez nem ingatlan, ketten nem lehettek tulajdonosok. Egyezzetek meg hogy kinek a neve szerepeljen a forgalmimban (adás-vételiben) aztán csak rajtatok múlik hogy összevesztek-e majd ezen. Ha nem, akkor semmi szükség a hivatalos tulajdonmegosztásra, ha meg igen, akkor a fene megette az egészet. Ha házasok vagytok, és neadjisten válásra kerül a sor, akkor úgyis meg kell osztanotok majd a házasság időtartama alatt szerzett vagyont, akkor ráértek eldönteni hogy milyen formában teszitek ezt.
4/16 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat, egyébként házasok vagyunk, de nem a nem egyezés miatt akartuk közösre.
2016. ápr. 10. 09:14
6/16 anonim válasza:
Aztán majd válásnál osztoztok, mi? A párod beleszeret vagy épp Te az autóba és a bíróság majd vagyonmegosztást kér, aztán el lesz adva :(
Legyél Te az üzembetartó és a párod a tulaj, vagy fordítva. Vagy mondok jobbat legyen gyermek és legyen ő a tulaj és a apuka a üzembetartó, mivel a válásnál általában érdekes módon mindig az anyuka kapja a gyermeket és ha az apuka az üzembetartó akkor a gyermeken kívül lesz még egy közös dolog ami összetartja a válótársakat. :) Ügye milyen okos vagyok??
7/16 A kérdező kommentje:
Kvra pesszimisták vagytok, és szerintem nem túl jóindulatúak, már bocs... miért akarnánk elválni? Miért jön mindenki ezzel? Egyébként meg a férj vagyok, és olyan nagy csodálkoznivaló hogy megkérdek egy ilyen dolgot? Attól még senki nem papucs, csak tud egyetértésben élni a feleségével.
2016. ápr. 10. 10:39
8/16 A kérdező kommentje:
#1 és #3 válaszoló köszönöm, nekem az a válasz is már elég volt.
2016. ápr. 10. 10:40
9/16 anonim válasza:
A forgalmiba bejegyeztethető közös tulajdonként a hivatalos feljegyzésekhez mindkét személy.
10/16 anonim válasza:
A válás csak egy lyan dolog, amire mindenki azt mondja sose, ha véletlen pár évvel késbb meg úgy alakul akkor vannak a fölös körök... ennyi, jobb félni mint megijedni dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!