Új trafipaxoknál mekkora lesz a "tűrés" a sebességtúllépésnél?
Figyelt kérdés
Tehát eddig úgy volt, hogy 50-es korlátnál, ha véletlenül 59-el mentél, akkor még nem büntettek. Továbbra is benne lesz ez a "tűrés"?2016. ápr. 6. 12:40
1/12 anonim válasza:
65-től büntettek papíron, de ez a valóságban 3-5 km/h val több volt, mivel még a trafi esetleges pontatlanságát is hozzávették. Az új trafinál közelebb lesz a büntetési határ a 65-höz, mert ezek már jóval pontosabbak.
2/12 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a gyors választ, erre voltam kíváncsi.
Attól tartottam, hogy már 55km/h-nál is fog érkezni a csekk.
Ettől függetlenül természetesen sose arra fogok menni, hogy többel menjek a kelleténél.
2016. ápr. 6. 12:51
3/12 anonim válasza:
55-nél még nem kapsz csekket, annyinál max. utánad mennek és helyszíni bírságot kapsz.
4/12 anonim válasza:
Az eszköz szolgálja a jogot, nem a jog az eszközt. A büntetési tételek, s minden egyéb feltétel változatlan.
5/12 anonim válasza:
Szerintem is kevesebbnél fognak büntetni, mint 65, mert mivel ezek fix traffik, így sokkal pontosabbak, nem hagynak neki akkora tűrés, mint a mobil traffiknál.
6/12 anonim válasza:
A büntetésekről rendelkező jogszabály nem változott...
7/12 anonim válasza:
Akkor tisztázzuk...
Kéretik megnézni az alábbi táblázatot: [link]
Ezek a számok közigazgatási bírságok, tehát csekken jönnek.
NADE!!! Attól, hogy valaki ezen belül van még nem jelenti azt, hogy nem büntethetik meg, DE csak helyszíni (szabálysértési bírsággal) sújtható.
Szóval, ha 50 helyett 59-el mentél és nem állított meg, akkor nem fogsz csekket kapni!
8/12 anonim válasza:
Legbiztosabb: Annyival mennyi amennyi a emgengedett, na akkor tuti nem lesz gond.
9/12 anonim válasza:
#5: Miből gondolod, hogy pontosabb mint egy másik? Csak mert "szuper"? Ugyan már... De mind1 is. Ugyan akkora a tűréshatár. Ez a +15 km/h-t nem fogják megváltoztatni, ez van a törvénybe, ez az objektiv felelősség. Pontatlanság miatt csak 3km/h-t számolnak fel, az meg szerintem nem sok, és ez most is így van. Akár hogy számoljuk ez 18km/h-val több, tehát ennyit hozzátehetjük. 50-nél tehát 68-tól büntetnek.
10/12 anonim válasza:
Helyszini birsággal meg kár riogatni a népet, az már megszűnt. Sebességtúllépésért már nem állitanak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!