Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kb. hány km a tűrés?

Kb. hány km a tűrés?

Figyelt kérdés

Seat Toledo 2002 1.4 benzin

90ezrenként elvileg cserélni kell a szíjat. Mennyi amit még 90e után el lehet vele menni általában? Tisztában vagyok a veszélyeivel, és kb 5-10e km-t mennék még vele maximum. A motor nem volt hajtva, ha ez számít valamit.

2012. szept. 3. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
59%
Én be merném vállalni. Peugeot-om van, 30 ezerrel mentem túl.
2012. szept. 3. 22:14
 2/5 anonim ***** válasza:

A VW csoportnál általában többféle csereperiódust adnak meg, ez függ az igénybevételtől és a helytől ahol használod! A Caddynál pl. poros helyen használva 90000 volt megadva, míg aszfalton 120000.

Viszonyítás: a 14 éves Fiat Tipomon 145 ezernél szállt el a gyári szíj!

2012. szept. 3. 23:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyit még mehetsz vele.
2012. szept. 4. 07:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Mehetsz vele még de 105 -110 000nél mindenképp cseréld le a szíjat, feszítőt, görgőket és a vízpumpát is! (ne márkaszervizben)
2012. szept. 4. 12:16
 5/5 atilis ***** válasza:
Ezeknek a szíjaknak van biztonsági tartalékuk. A gyártó, és a szervíz azt mondja, hogy 90 ezernél cserélni kell, de nagy biztonsággal elmennek még 120 ezret is, de ott már azért jöhetnek ki problémák, de lehet, hogy majd csak 160 ezernél fog elszakadni. Annyit még biztosan ki fog bírni nyugodt lehetsz. Szerintem rengeteg tizenéves autó szaladgál még a gyári szíjakkal, szerintem sok tulaj azt sem tudja, hogy cserélni kell.
2012. szept. 4. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!