Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.6os benzines nem lesz...

Okrwdw kérdése:

1.6os benzines nem lesz nagyon gyenge?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta keresek egy bizonyos autót. Nagyon sokat megnéztem, és hosszu idő után végre találtam egyet jó áron, kifogástalan állapotban. A gond az, hogy 2.0 benzinessel nézelődtek, ez pesig 1.6os csak (108LE).

Egyébként egy Hyundai Couperol van szó, 1300kg a kasztni.

Nem gyorsulgatni akarok, meg arcoskodni, csupán biztonságosan autózni. Nem lesz nagyon lomha az 1.6? Ekkora kasztnival lehet ezzel "értelmesen" közlekedni?

2.0 nem fogyasztana sokkal többet, de szinte már lemondtam róla h találok ilyet nem szétbarmt állapotban.

2016. ápr. 3. 18:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Na látszik, hogy itt sokaknak köze sincs az autóhoz. 1300 kg-hoz bőven elég a 110 LE. Nekem is hasonló súlyú és erejű kocsim van, és azért, ha 2-esben meghúzatom, akkor lehet érezni, hogy van benne erő, és gond nélkül kihúzom 70-ig, ha kell (előbb szoktam váltani persze, de meg tudnám tenni, mert már próbáltam). Sokan azt hiszik, hogy a LE a minden, közben meg elfelejtik, mennyi minden múlik a sofőrön. Például, hogy ha 80-nal megyünk egy kamion mögött, és ki akarjuk előzni, akkor nem hagyjuk 5-ösben a sebváltót, hanem igenis visszakapcsolunk, és mindjárt lesz húzása annak az autónak. Meg pont, hogy ezzel lehet biztonságosan autózni, mert lehet neked egy 1000 LE-s kocsid, csak beletaposol a gázba, és kikötsz a következő lámpaoszlopon, mert nem volt időd reagálni sem. Egy 110-s LE-s kocsival mindent meg lehet csinálni, amire a forgalomba szükséged van. De ha mondjuk rákanyarodsz egy útra, és úgy gondolod, hogy neked 4 másodperc alatt kéne 100-on lenni, hogy biztonságosan beférj az ott haladó autó elé, akkor ott nem a LE-vel van a probléma, hanem esetleg meg kéne várni, hogy tényleg biztonságos legyen a ráfordulás (és nem mások elé bevágni). Hidd el, ennél gyengébb autóval is lehet biztonságosan közlekedni, és egy Ferrariban is rommá törheted magad.
2016. ápr. 3. 22:34
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Én az vagyok, akinek lövése sincs az autókhoz. Nekem épp kicsit 10 kg/LE felett van a kocsim, tehát kb. 20 %-kal több paci jut ugyanannyi kilóra. És bizony autópályán, 120-nál még elkéri a negyediket, ha menést akarok, 50-60-ról pedig inkább kettesben előzök, harmadikban ott még nincs tüzijáték. És nekem nem sportos kocsim van, snassz hétköznapi autó. Engem degradálna, ha a sportkocsinak kinéző szekerem kívülről előzi egy snassz kiskocsi. Normális menést normális autótól vár az ember, egy sportos, áramvonalas kupé menjen rendesen. Egyébként ilyet nem vezettem még, lehet nagyon rövid a váltó, meg hegyes a gázkarakterisztika, de az 1.6 gdi 135 lovas i30 alapján sportosságot nem várnék.
2016. ápr. 4. 01:50
 13/15 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Ahogy látom két féle tábor van itt. Sokan írtátok, hogy ciki lesz mikor egy teljesen átlagos autó levillog, mert nem megy a kocsi. Ez nálam nem játszik, nem autóversenyző vagyok, a családban van egy RS5ös Audi, ha valamelyik ismerősöm oltogat, vagy izmozik, akkor majd átülök abba :))

Nyilván 2.0 motor sokkal optimálisabb lenne, viszont egyszerűen belefáradtam már a nézelődésbe. Laikus vagyok teljesen, így nekem sokkal több energiába telik autót találni, mint egy hozzáértőnek, aki akár a képek alapján le tudja szűrni, hogy megéri-e a kocsit egyáltalán megnézni...

Sok autót megnéztem már, sokat utaztam, elfáradtam, az idő viszont sürget, mivel májusig kell vennem egy saját autót. Ez jó állapotú, műszakilag teljesen rendben van. Úgy érzem ezzel jobban járnék, mintha beleugranék egy 2.0-ba, amire lehet utána száz ezreket kellene költenem, mert valami osztrák hülyegyerek előttem már lerombolta az autót.

2016. ápr. 4. 09:36
 14/15 anonim ***** válasza:
24%
Lomha lesz.vegyél olyan autot amilyenre vágysz.ha csak muszálybol veszed mert épp ez van akkor utálni fogod magad hogy az 1.6 vetted.tapasztalat...
2016. ápr. 4. 16:25
 15/15 anonim ***** válasza:

"Lomha lesz.vegyél olyan autot amilyenre vágysz.ha csak muszálybol veszed mert épp ez van akkor utálni fogod magad hogy az 1.6 vetted.tapasztalat..."

Nekem is 1.6-os benzinesem van, és szeretem nagyon a kocsit.

2016. ápr. 4. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!