Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.6os benzines nem lesz...

Okrwdw kérdése:

1.6os benzines nem lesz nagyon gyenge?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta keresek egy bizonyos autót. Nagyon sokat megnéztem, és hosszu idő után végre találtam egyet jó áron, kifogástalan állapotban. A gond az, hogy 2.0 benzinessel nézelődtek, ez pesig 1.6os csak (108LE).

Egyébként egy Hyundai Couperol van szó, 1300kg a kasztni.

Nem gyorsulgatni akarok, meg arcoskodni, csupán biztonságosan autózni. Nem lesz nagyon lomha az 1.6? Ekkora kasztnival lehet ezzel "értelmesen" közlekedni?

2.0 nem fogyasztana sokkal többet, de szinte már lemondtam róla h találok ilyet nem szétbarmt állapotban.

2016. ápr. 3. 18:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
93%
-bőven elég a 108 LE,hisz valamikor a 26 LE-s Trabantokkal jártunk,még az Alpokban is.....
2016. ápr. 3. 18:59
 2/15 anonim ***** válasza:
38%
En egy 80 loeros 1.4-est vezetek ~1230 kiloval, nem erogep, de mindennapos hasznalatra teljesen megfelelo.
2016. ápr. 3. 19:22
 3/15 anonim ***** válasza:
22%
Egy fábiába elmegy, ha 12 kilót kell cipelni egy pacinak, de egy sportos formájú autóban, ne haragudj, de az harmatos lesz. Egy 8 szelepes régi Swift hasonló teljesítmény/súly arányban van, biztos meggyűlölnéd az autót, ha a sportos külső ellenére ilyen gyenge. Az 1,6-os MX-5-öst is fikázzák, hogy nem méltó a gyenge motor a sportos külsőhöz, pedig kicsit erősebb, meg könnyebb vagy 200 kilóval. Én biztos nem vállalnám be, hogy az átlagautók 70-80%-a levillogjon egy emelkedőn...
2016. ápr. 3. 19:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Teljesen jogos. Ha esetleg ki chippelném használhatóbb lenne?
2016. ápr. 3. 19:38
 5/15 anonim ***** válasza:
50%

Ha szívó benzint chipelsz, akkor nyersz vagy 4 lóerőt.

Amúgy bőven elég az 1.6, nekem az is gyors. Másnak meg csak az felel meg, ami 7 perces Nürnburgring köröket megy, meg 2s alatt van 100-on.

2016. ápr. 3. 19:42
 6/15 anonim ***** válasza:
Szívó benzinesről beszélünk, ami egy komplett rendszerként működik, mennyiségi keverékképzéssel, egy motorvezérlő-átveréssel szinte biztos, hogy nem érsz el eredményt. Ráadásul az 1,6-ból a 108 ló tizenéve egyáltalán nem számított rossznak, tehát nem nagyon lehet már kiaknázható tartalék műhelymunka nélkül. Ám ha csak valamihez nyúlsz hozzá (direktszűrő pl.) akkor lehet, hogy van az a fordulatszámtartomány, ahol nyersz, de a másik 95 %-on biztos rosszabb lesz, ahol mondjuk egyébként használod.
2016. ápr. 3. 19:47
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Vélemyényem szerint egy sportos autóban legyen legalább 10 alatt az egy lóra jutó kilók száma, és ez még mindig a 16 szelepes régi Swift aránya alatt van, tehát nem istenkísértés. :)
2016. ápr. 3. 19:52
 8/15 A kérdező kommentje:

Kicsit elbizonytalanodtam. Én is jobban örülnék a 2.0nak viszont mar beleuntam h csam szetrohadt szethajtott darabokban levo kocsikat talaltam. Nagyon hosszu ido utan talaltam jot, ennyi hibaja van...

Ugyhogy eleg jo kis dilemma. Varjak a csodara h egyszer valaha lesz ilyen kocsim jo motorral vagy viszem ezt ami azonnal keznel van.

2016. ápr. 3. 19:59
 9/15 anonim ***** válasza:
Bőven elég, csak a mai világban megy a tipikus lóerőhajhászás.
2016. ápr. 3. 21:10
 10/15 anonim ***** válasza:
75%

Hidd el elég az. A J Astrát is szerelték 1.4-es 100 lovas motorral, és mégis vitték rendesen pedig köztudott hogy dög nehézre sikerült autó.

Mindennapi használatra bőven elég lesz.

2016. ápr. 3. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!