T kategóriával lehet vezetni simsont?
"T jogosítvány birtokában mezőgazdasági vontatót és két nehéz pótkocsit, lassú járművet és pótkocsit, kerti traktort, és állati erővel vont járművet vezethetünk."
Hát ez különös hogy például két pótkocsis 80 lóerős MTZ traktort vezethetsz de egy kb. 3 lóerős Simsont meg nem. Pedig az idézetben nem szerepel a segédmotoros kerékpár.
Na találtam valamit, mondtam hogy fel a fejjel:
„T” kategória
mezőgazdasági vontató (mezőgazdasági és erdészeti traktor) és két nehéz pótkocsi
lassú jármű és pótkocsi
kerti traktor
állati erővel vont jármű hajtására
segédmotoros kerékpár (ide értve a „mopedautót” is)
Forrás: [link]
A fenti linkben írták:
"Kigyűjtöttük az ide vonatkozó aktuális jogszabályokat, melyeket legutóbb a 2015. április 9-én közzétett 90/2015. (IV. 9.) Korm. rendeletben módosítottak."
Tehát kellően friss jogszabályok és T kategóriával vezethető segédmotoros kerékpár.
Erre a linkre és korm. rendeletre tudsz hivatkozni ha netán egyik vidéki rendőr nem tudna a módosításról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!