Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada 1200-es első autónak?

Lada 1200-es első autónak?

Figyelt kérdés
Mindenképpen egy 2101-es vagy 2102-es típusú Lada vásárlásán gondolkozom (az első a hagyományos zsiguli, a második a kombi változat). Csak városi illetve rövid távú közlekedésre kellene.

#Lada #Zsiguli #1200. 2101
2016. márc. 28. 09:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
81%

Ha tényleg tetszik, akkor vedd meg! Olcsó maga az autó és az alkatrészek is röhejesek áron vannak hozzá egy mai autóhoz képest. Elvisz akárhova, egyszerűen javítható.

De cserébe nem lesz olyan kényelmes, mint egy mai autó, nem lesz benne mai technika, nem lesz navigáció, ülésfűtés, tolatóradar, a fogyasztást gondolom nem kell említenem, városban nem igazán áll meg 10 alatt, stb... Ha ez nem zavar, akkor hajrá! :)

2016. márc. 28. 09:24
 2/17 anonim ***** válasza:
65%
Kis bűvészkedéssel le lehet vinni a fogyasztást 6-7 literre, de az alá semmiképp. Meg eprsze itt nem elég a vezetési stílus, kell némi átalakítás is a kocsin.
2016. márc. 28. 11:20
 3/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors és hasznos válaszokat! :)
2016. márc. 28. 11:37
 4/17 anonim ***** válasza:
49%

"Kis bűvészkedéssel le lehet vinni a fogyasztást 6-7 literre"

:-DDDDDDDDDDDDDDDDD

Városi,rövid távú szaladgálások min 10l,télen 12 körül.

2016. márc. 28. 11:53
 5/17 A kérdező kommentje:
Tudom, volt már a családban Lada :D
2016. márc. 28. 12:31
 6/17 anonim ***** válasza:
51%

Csak egy kis kitérő a fogyasztáshoz:

Nekem második hobbi autónak van Ladám. Ha figyelek, el tudom érni hosszú távon a 9 literes átlagot. Ez alá még soha nem tudtam vinni, pedig nem taposom neki, 90-100-as tempónál soha nem megyek vele gyorsabban. Igaz, hogy gyári minden az autón.

Az első számú, minden napi használatban lévő autóm egy dízel H Astra. Azzal 6 literrel járok átlagban. Nem kicsit lepődnék meg, ha egy laza 35-40 évvel korábbi konstrukciójú szívó benzines motorral el lehetne érni azt a fogyasztást, mint egy mai modern CR-dízellel. :D

2016. márc. 28. 14:41
 7/17 anonim ***** válasza:

[link]

11:53 tájékozódj előtte kicsit. :)

2016. márc. 28. 19:52
 8/17 anonim ***** válasza:
29%
6-7 liter? Kétlem. Ha lehetséges is, akkor a nagyi ott hagyja az elektromos bringájával.
2016. márc. 29. 05:35
 9/17 anonim ***** válasza:
Leginkább karbival kell kicsit elszórakozni, de normális közlekedésre ugyanúgy alkalmas amrad.
2016. márc. 29. 06:08
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

Személy szerint nekem a Lada a kedvenc autótípusaim között van, mivel egy viszonylag elcseszett konstrukció (vagyis inkább elavult), de ez nálam csak jónak számít! Emiatt könnyedén jobbá lehet tenni, mint újonnan valaha is volt. Hosszú úton 7 literes átlagfogyasztást el lehet vele érni, ha motorikusan jó állapotban van.

Egyébként a kérdésre is válaszolva, én ajánlom első autónak is. Az alap 1200-es nem egy erős gépezet, szerintem mindenképpen megérné átalakítani, már csak a már eddig is említett fogyasztáscsökkenés miatt is.

2016. márc. 30. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!