Aki ilyet csinál az nem gondol arra, hogy inkább ő a veszélyes?
Tegnap a várandós párom rosszullét miatt kórházba került, én pedig utólag beismerem, kicsit túlreagálva siettem hozzá.
Nem mondanám,hogy hülyeséget csináltam, csupán előzgettem folyamatosan, de senki nem dudált rám, nem villogtak, egy helyzetet sem éreztem veszélyesnek.(csak én nem szoktam így előzgetni, nem az én stílusom)
Lényegében egyesével előzgettem az autókat, mert folyamatosan jöttek szemből,de 1-1 mindig belefért.
Egyedül egy Citroen Xsara Picasso tenyészkanját zavartam, mert mikor mögé értem, és őt előztem volna, kihúzódott a záró felé.Ettől függetlenül elmentem mellette, de persze gázt adott, nem akart maga elé engedni.
Csak bepréseltem magam, majd a következő előzést velem együtt ő is végrehajtotta, jött mögöttem.
Mikor már raktam ki az indexet, ő folyamatosan húzta ki a kormányt, mintha beleakarna kezdeni az előzésbe, de mindig úgy csinálta,hogy ő kezdje előbb, és így nem mertem.
(rá viszont k***a nagyot dudáltak egyszer mikor kidugta a nagy agyát)
A vége az lett,hogy egy faluban átengedtem egy gyalogost, és ahogy lelassítottunk, ő villogott egyet, majd kikiabált a nagy melák hangján,hogy "veszélyes vagy a k***a anyádat", azután pedig lekanyarodott.
Nem szóltam vissza semmit, úgysem hallotta volna, meg igazából csak most így utólag jöttem rá,hogy mekkora egy vadbarom állat volt, és még ő mondja nekem ,hogy veszélyes vagyok?Hihetetlen mik vannak....
"Sőt bevallottam,hogy a gyorshajtással túlreagáltam, de abszolút helyesen cselekedtem"
Na, azért csak bevallottad, hogy gyorsan mentél, ami azért - valljuk be - eléggé nyilvánvaló volt, ha előzgettél, mert gondolom a többiek sem 70-nel mentek, hogy meglegyen az előzéshez biztonságos sebességkülönbség. Meg amúgy is lejön, hogy történt gyorshajtás.
Viszont ilyen helyzetben a legtöbb ember ezt tenné. De ez nem von le semmit a felelősségedből, a sebességkorlátok sem viccből vannak, hanem mert az adott útszakaszon a nagyobb sebesség könnyen veszélyes lehet. És sajnos nem csak a gyorshajtóra, hanem másokra is.
Már írták előttem is, hogy valóban érthető, de úgy siessünk, hogy minden szituáció biztos legyen. Ebben a konkrét esetben a korábbi helyszínre érkezéssel sem jobb, sem rosszabb nem lett a párod állapota, minden a kórházon/orvosokon/ellátókon múlott.
A másik fél pedig egy beteg ember volt, aki nem tudta elviselni, hogy megelőzik. Magyarul összetalálkozott egy ideges ember meg egy vadbarom és ez sült ki belőle.
Mindketten hibáztatok, de a lényeg, hogy nem történt baleset és mást sem sodortatok bajba.
Remélem, hogy a pároddal is minden rendben van.
Két kommenteddel is többfélét állítasz, nem hajtottál gyorsan ,de mégis, stb.
Az előzés minden esetben egy veszélyes manőver, főleg ha még gyorshajtasz is mellé, mert nem írtad, hogy 80-al cammogókat előztél.
Minden egyes előzéssel veszélyt vállaltál.
Veszélyes voltál? Igen. Az 1-1- kocsikat folyamatosan előző autósok veszélyesek.
Most mivan a kérdezővel?
Szabályt nem szegett meg, előzni szabad! Még akkor is ha mondjuk túllépi a sebességhatárt. A rendőr dolga hogy ezt megitélje. Amúgy az előzött jármű sofőrjének kötelessége jobbra húzódni, és nem szabad gázt adjon, errefel a vadbarom még gázt ad. Ezért törvény szerint a jogsi is ugrik. Ha velem ezt csinálja, leszorítottam volna az útról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!