Üdv! 2006 környéki Mazda 6 benzines kombiknak mikor van az ajánlott nagyszervizük?
(Tudomásom szerint nincs ezekben kettőstömegű, és láncos a motoruk. ) Használtan vennék ilyen típusú kocsit, és nem akarok a vásárlás után egyből ezzel kezdeni, az alap folyadékcseréken kívül.
Köszönöm előre a segítőkész válaszokat!
Nincs ilyen hogy nagyszervíz.
15E km-enként olajcsere. Itt a szerelő ránéz a futómű/fékre is általában.
2 évente műszaki vizsga, arra midenképp rendbe kell tenni.
Vezérműszíj/lánc csere/ellenőrzés periódus betartása
Plusz a jelentkező problémák javítása.
A tiednél jó lenne megtudni mikor volt vagy volt-e cserélve vezérműlánc, számla róla. De erre kicsi az esély.
egyszerűbbet javaslok..
... a vásárolni kívánt jármű pontos adatainak ismeretében keress rá a gúgliban, és töltsd le az üzemeltetési és karbantartási kézikönyvet(amúgy az első tulaj mindig kap ilyent) ebben a könyvben benne van, mit ír elő a gyár, milyen anyagokat kell használni, és mikor.
Mert az is előfordulhat, hogy a lánc az élettartamos, így nem kell az első nap azzal foglalkozni.
Egyébként a vásárlás után egyből azzal kell kezdeni, hogy minden üzemelést befolyásoló cuccot alaposan át kell vizsgálni.
Pl. a motorolaj minősége, a hűtővíz fagyállósága, az ablakmosó fagyállósága, minősége, a fékbetétek elöl-hátul,a kibocsájtott gázok mértéke...ez például nem egy nagy összeg, de pontos képet ad a motor állapotáról, valamint kiolvasható a kompjúter is.
erre bizony áldozni kell, ugyanúgy mint az eredetvizsgálatra...arra sem az eladó vigye, hanem te, mert kisebb a jégrelépés valószínűsége..
készíts egy cseklistát, mint a repülőgépszerelők...azon kipipálod sorban mit is néztél át, mi még a teendő..
nem bonyolult, csak át kell gondolni...egy kávé, és egy A/4-es lap..
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
1. válaszolónak:
Eddig úgy tudtam, a BENZINES mazdákban nincs kettőstömegű. Te úgy tudod van?
2. válaszolónak: lusta ember lévén inkább gúglizva találtam egy megfelelő check listet, szerintem ebben minden benne van: [link]
Mazda 6 kezelési útmutatót kerestem gúgliban, de fizetős helyeket dobott fel. Tudtok ajánlani forrást?
Utolsó válaszolónak: jók a dízelek, ha újonnan veszi az ember :) Nekem szűkösebb a keret, és az éves futás is.
Érdemes ezen a honlapon nézelődni nagyon hasznos, a szervizeléshez útmutató a linken.
Benzinesben nincs kettőstömegű. Nekem egy 2009es 6os van kombi, benzines (86e km), amióta nálam van (fél év), 2800at költöttem rá, ablaktörlő- lapát csere. Benzines mazdában elég jó, ha figyelsz a karbantartásra, nem nagyom lesz vele gondod, a dízelek már nem olyan jó konstrukció, kicsit zsebbenyúlósabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!