Volvo S40 1.8-2. 0 vagy Mitsubishi Carisma 1.8?
Azt hallottam, hogy az 1.6-1.8-as Volvo S40-ben (1996-2004) Renault váltó van, és Hollandiában gyártották, emiatt nem túl acélos, és érdemesebb 2.0-s motorral választani. Ez mennyire igaz? Illetve mennyire megbízhatók ezek a már öregebb(15 éves) Volvok? Mik (főként 2.0-s vagy 2.0 T-s S40-ről) a vélemények?
Másik alternatíva egy Mitsubishi Carisma, abból is az 1.8-as GDI verzió (2001-2004). Dinamikusabban vezetek, ezért úgy gondolom az a kb. 120LE kell. Túl sok infót, véleményt nem találtam róla. Esetleg erről vélemények?
Nagyjából hasonló árban van a két autó (ráadásul a Volvot és a Carismat együtt gyártották, ha jól tudom), és nem tudom biztosan eldönteni, melyiket érné meg jobban választani!
Volvóban csak a szívó benzinesekben van renault váltó. Az 1.8 és 2.0-ásokban 2000-ig, az 1.6-osokban 2004-ig. Ezek tényleg szarok. Váltóilag. 2000 után az 1.6 kivételével mind megkapta az M56-os váltót, azok jók, illetve a turbós modellek már a kezdetektől 1998-tól azzal jöttek.
Az 1.8GDI volt volvóban és carismában is egyaránt. Itt nem a váltó-gondok, inkább a motor a problémás. Sajnos a direkt befecskendezés fúvókája nagyon kormozódik, elrakódik és akkor komoly zavarokat okoz a keverékképzésban. És nem bírja a bioethanol-üzemet (mai benzin 4,4%-a bioethanol). Én egy 2002-2004 közötti 2.0-ás volvót vennék a helyedben, pont 100kW - tehát még belefér a 101kW alatti teljesítmény-adó sávba - , ezen kívül sok probléma nem szokott lenni vele, maximum a szívó oldali változó szelepvezérlés, de azt hallod mert alapjáraton zörög. Ha dinamikusat akarsz, akkor turbós benzines volvo, de itt azért 140ezrenként kell egy új turbó általában.
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!
Igen, én is 2.0-s Volvokat preferálom, csak az a gond, hogy a 2002-04-es idősávból elég kevés autó van a piacon, azok is 300 000km-t futottak már, vagy még többet, az még egy Volvonak is sok. Plusz lényegesen magasabb árkategória. Bár, a Carisma sem olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!