Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elromolhatott a Simsonom...

Elromolhatott a Simsonom feszültség szabályzója?

Figyelt kérdés

Adott egy s51B típusú Simson motor.

Ugye ezeken a motorokon a hátsó helyzetjelző és az óravilágítás a féklámpa tekercsről kapja az áramot.

Feszültségszabályzó közbeiktatásával van megoldva rajt az, hogy a 21W -os tekercs ne égesse ki a 5W -os + 1,2W -os izzót.

Nekem 2 tekercses feszültség szabályzóm van, azaz 4 szál kábel jön ki belőle.

2 Az akkumulátor töltéséért felelős, 2 pedig ugye védi az izzókat.

Nos, ha én közbeiktatom a feszültségszabályzót, akkor is kivágódnak az izzók, ha egy kicsit nagyobb gázon megyek vele.

Szerintetek ez azt jelenti, hogy elromlott a feszültségszabályzóm?

2016. márc. 15. 17:07
 1/4 anonim ***** válasza:

"a féklámpa tekercsről kapja az áramot."

Az töltő és féklámpa tekercs. Az egyik kivezetés a féklámpáé, a másik a töltésé.

"Feszültségszabályzó közbeiktatásával van megoldva rajt az, hogy a 21W -os tekercs ne égesse ki a 5W -os + 1,2W -os izzót."

A hátsó lámpában 5W-os a világítás, és 21W-os a féklámpa izzója. Ezek előtt nincs fesszabályzó.

2016. márc. 15. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:

No és az N-esekben nem volt akksi töltés, így fesszabályzó se, a féklámpa gyújtáskapcsoló közbeiktatása nélkül direktben működik a tekercsről, és még se ég ki.

[link]

2016. márc. 15. 18:00
 3/4 S70E ***** válasza:
Hali.Mindenkinek igaza van.Az a tekercs nem feszültség ,hanem tulajdonképpen teljesítmény "szabályzó",ami a21W-os teljesítményt fojtja le 5W-ra.Szerintem mérd meg magasabb fordulaton a működő! féklámpára(izzó legyen benne!)jutó feszültséget,és ha nem több mint 13-14V ,akkor a tekercs(mármint a töltő)ok.Ha minden jól van bekötve,akkor a fojtó romlott el,bár ilyennel még nem találkoztam.
2016. ápr. 4. 08:14
 4/4 S70E ***** válasza:
Ja,bocs,7.2-7.6V
2016. ápr. 4. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!