Hogyan kössem be Simson S51/1 12 voltos feszültség szabályzóját, hogy ne égjen ki a hátsó helyzetjelző?
Figyelt kérdés
és melyik tekercsről kell működnie a hátsó helyzetjelzőnek?
Tudtommal a fék és töltőtekercsről kell mennie, de hiába kötöm be úgy, ahogy a lenti képen is látszik, kiégeti az izzót
2016. márc. 6. 16:44
1/8 anonim válasza:
Akkumulátoros simsonnál soha nem tekercsre kötjük a világítást, hanem az akkumulátorra!
Akkor nem ég ki az izzó!
2/8 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem le írni, hogy nem akksis
2016. márc. 6. 17:04
3/8 anonim válasza:
1-es nem tudom ezt honnan vetted, de egyrészt gyárilag sincs akksira kötve (álló motornál nincs világítás), másrészt ha oda kötöd, akkor is tekercsről fog világítani, mert a töltést onnan kapja az akksi.
Kérdező, az a kapcsolási rajz 6V-os rendszert ábrázol. Hagyd a kötést úgy ahogy van gyárilag és tegyél az első lámpába 35W-os izzót.
4/8 A kérdező kommentje:
az van benne, de elvileg hátsó lámpának annak a tekercsről kell mennie, amiről a féklámpának is
2016. márc. 6. 20:02
5/8 A kérdező kommentje:
arra gondoltam, hogy 10 wattosat teszek bele 5 wattos helyett, így nem ég ki, és mivel a féklámpa csak akkor világit, amikor fékezek, és úgy is lekapcsolja addig a helyzetjelzőt, így nem veszik el egymás fényét
2016. márc. 6. 21:20
6/8 anonim válasza:
A 6V-osnál volt úgy kötve hogy a féklámpatekercsről ment a hátsó helyzetjelző (is). Arról lehet megismerni a 6V-ost menet közben hogy miközben kigyullad a féklámpa, elalszik a helyzetjelző. Próbáld ki a 10W-os izzót. De előbb győződj meg róla hogy 12v 35W-os az első izzó.
7/8 A kérdező kommentje:
az van benne, 35 wattos 12 volt, és nagyonszépen világit
2016. márc. 7. 17:27
8/8 A kérdező kommentje:
10 wattos se bírta
2016. márc. 8. 16:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!