Szerintetek mi történt az autósokkal/motorosokkal?
Sziasztok..
Szóval kb 2005-2009 között minden 17-25 év közötti fiatal száguldozott,gyorsulásizott,AUTÓZOTT..Nem számított,hogy egy ladával vagy egy komolyabb kocsival,de fiatalok voltak az utakon...
Mindíg tele volt vele az újság,hogy péntek,szombat hajnalba elsőbe huzatták városba,és nem tudtak aludni a lakók..Persze akkor sem tudtak 20-30 emberrel mit kezdeni a rendőrök az 1.6os octaviaval..
Akkor voltam én 7-12 éves,és mindíg hallottam ezt a nagyobbaktól..(és tényleg mindennel kijártak az utakra simsontól kezdve mindennel)
Most,hogy már énis autózok sehol nem látni fiatalokat,nem hogy nem versenyeznek,de még ilyen "összeröffenések" sincsennek..
Régen mindíg tele volt velük a parkoló,ott állt 10-20 ilyen fiatal..
Most meg max 3-4 fős kis csoportok vannak(ha vannak de nagyon ritka)..
Van csomó ismerősöm,de ha például este 11 kor ki akarnék menni kerülni,alig találnék 1-2 havert aki kijönne..
Mindenki nagyba nyomul a GTA-ba meg a NeedForSpeedbe..
Hova lettek a mostani 25-30 évesek?
És ne értsétek félre,ez a kérdés most nem arra irányul,hogy hol gyorsulásiznak a fiatalok,vagy hol száguldoznak..
18F
Szerintem most is megvan az ilyen autós, motoros réteg. Nekem is vannak ismerőseim akiknek élete az autó/motor, és az ismerőseik is mind hasonló hozzáállásúak. De amúgy van is benne valami, egyszer egy autós portál cikkje pont erről szólt.
Szerintem hozzájárul az, hogy marhára drágul a világ, és mellette megjelennek az autótól olcsóbb élvezeti eszközök. Marha nagy okost TV, okos telefon már kb számítógép a zsebben.
Ráadásul baromi drágák az albérletek, lakások, egy jobb autó sem olcsó, és gyerekként egyre tovább kell tanulni, 22-25 évesen kerülnek egyáltalán ki az emberek az iskolapadból. A fizetések nagy része meg kb arra elég, hogy ne halj éhen.
A versenyzés meg az apuci gazdag csemetéinek sportja, mert őket ha elkapják, akkor apuci elintézi, átlag embernek meg ugrott a jogsija, ez alapvetően észrevehető a mai világban, hogy mindig az átlag embert szívatják a legjobban. Na meg mostanában trafiznak mindenhol, és küldik a csekket.
Na meg régebben megkapta a gyerek a család régi lelakott kocsiját, eljárkálni jó volt vele, de manapság ez már nem akkora menő dolog. Manapság aki tud kocsit venni, az is a fogyasztást nézi, meg hogy hogyan lehet spórolni, nem úgy mint régebben, hogy a kapott tragacsot addig hajtotta míg ment. Átlag ember manapság nem hobbi dolgokra tartja az autót.
Na meg csúnya dolog, de még az ismerkedésnél is csak az számít, ha neked a legújabb BMW kulcsa lóg a zsebedből az aktuális Iphone mellett. Ha szakadt Ladád van, abba mindjárt nem olyan szívesen ül be a lány az esti buli után.
Ráadásul a számítógépes játékok is hatalmasat fejlődtek, és ami szintén előnye, hogy gyakorlatilag ingyen van, letorrentezed akármelyik játékot és tolod, a gépet is elég egyszer megvenni, aztán mehet a menet.
jó kérdés...
...olyan gyorsan változik az élet minőség, hogy észre sem vesszük, és már plázába járunk, óriás t-t nézünk, a gyerekek állandóan tanulnak, tablet, okosteló, nyelvtanulás az alap..
pontos leírást igazából itt nem is lehet adni, mert ez már társadalomszociológiai tanulmány lenne..
a kérdés tényleg jogos...fogjuk az evolúcióra, csak már meg kell magyarázni...
Rendben köszönöm..:)
Nekünk,meg az ismerőseimnek sem drága kocsijuk van,max 600 ezret ér,de legalább jó állapotú...
Egyébként igen,manapság sokkal menőbb egy 300 ezres roncs BMW-vel járni,mint egy akár 1,5milliós full patent kocsival..Amit egyébként nevetségesnek tartok..:D
Szerintem is a pénz az oka,hiszen ha valaki elmegy bulizni,már örül,hogy 5-6 ezret elkölthet...
Meg már lassan ott tartunk,hogy már nem a kocsmába rugunk be disco elott,hanem inkább itthon keverünk valamit...
Mi a 2000-es évek elején is otthon ittunk haverokkal 11-ig aztán mentünk discoba, nem volt azzal gond.
De akkor még tele volt a belváros péntek, szombat este fiatalokkal pár éve meg már üres.
Otthon ülnek a tizen-huszonévesek péntek szombat este?
Hihetetlen. Sosem gondoltam volna hogy egyszer ez lesz.
Baromi egyszerű, hiába magasabbak a fizetések, mint mondjuk 15 éve, az árak és az autók fenntartási költségei egyszerűen brutálisan elszálltak.
20 éves vagyok szóval szerintem eléggé belelátok a dologba. A legtöbben örülnek ha heti 1-2 alkalommal össze tudnak ülni a haverokkal iszogatni pár ezer forintból, nem hogy kocsit vagy motort vegyenek. Ha valakinek nincsenek jómódú szülei, örülhet ha 30 éves korára összekapar önerőből egy normális autót, a családomon és az ismerőseimen legalábbis ezt látom.
Emellett pedig teljesen átalakult az autós kultúra is, már nincs az mint 20 éve hogy a nagy gyártók ontják magukból a szórakoztató, hátsókerekes, könnyen sufnituningulható, átlagember számára is elérhető autókat. Szinte minden új autó környezetvédelmi normák szerint szétszabályzott 70 lóerős szappantartó, amihez hozzá sem lehet nyúlni házilag. A régi jó autókat már széthajtották, amit pedig nem, annak egyrészt megkérik az árát, másrészt pedig egy pokol fenntartani a mai költségek mellett. Egy új szórakoztató kisautó pedig manapság 7-8 milkónál kezdődik.
Sajnos az az idő már elmúlt :(
Igen,szerintem is eszméletlenül el vannak szállva az árak..Mi mondjuk már egy 7-800 ezres jó állapotú kocsinak is örülnénk ha saját lenne,nem hogy egy 8 milliósnak..:D
Ismerőseim is 3-4-500 ezres kicsikat használnak,hiszen egy 18 év körülinek már a biztosítás,súlyadó,műszakiztatás,benzin elviszi a pénzét..:D(Mellesleg teljesen jó kezdő jogsihoz egy 80 lovas olcsó autó,nem baj ha nekicsapod a hátulját a villanykarónak,30 ezerből megveszel hozzá mindent a bontóba)
Aztán ehhez hozzájönnek az irreális bírságok...
Ha például én vezetem a kocsit akkor tuti megállítanak,és akkor próbálnak mindenbe belekötni(csak azért mert olcsó öreg autó,fiatal vezeti,hát akkor jól megsz*patjuk a száját).. Szerencsére a kocsi egyébként rendben van,de volt már,hogy másfél óráig igazoltattak..
Ha meg egy komolyabb kocsival mész,akkor meg azért állítanak meg,hogy nehogy már a 18 éves gyerek olyan kocsit vezessen,amit még a rendőr sem engedhet meg magának,aki melózik..Akkor meg azért kötekednek.:D
Nem valami kedvező a fiatalok helyzete magyarországon.:S
Hááát nem is tudom.
Mi pl. a mai napig ugyan azzal a baráti körrel járunk autóversenyekre, mindössze annyi a változás, hogy most már sokunknak a gyerekei is jönnek.
De ne csak a rajongókat nézzük. Ott vannak a versenyzők. 20 évvel ezelőtt ugyan úgy 70-90 induló volt egy borsodi túraversenyen, mint napjainkban. Szóval létszámban nem nagyon látok változást.
A technikában igen, viszont ez egy természetes fejlődés. A '90-es években a mezőny több mint fele Ladázott, ami mára már szinte teljesen kikopott.
/és csak halkan mondom, most is vannak éjszakai gyorsulások, téli estéken hójárós túrák, ......stb./ ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!