Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek mi történt az...

Szerintetek mi történt az autósokkal/motorosokkal?

Figyelt kérdés

Sziasztok..

Szóval kb 2005-2009 között minden 17-25 év közötti fiatal száguldozott,gyorsulásizott,AUTÓZOTT..Nem számított,hogy egy ladával vagy egy komolyabb kocsival,de fiatalok voltak az utakon...

Mindíg tele volt vele az újság,hogy péntek,szombat hajnalba elsőbe huzatták városba,és nem tudtak aludni a lakók..Persze akkor sem tudtak 20-30 emberrel mit kezdeni a rendőrök az 1.6os octaviaval..

Akkor voltam én 7-12 éves,és mindíg hallottam ezt a nagyobbaktól..(és tényleg mindennel kijártak az utakra simsontól kezdve mindennel)

Most,hogy már énis autózok sehol nem látni fiatalokat,nem hogy nem versenyeznek,de még ilyen "összeröffenések" sincsennek..

Régen mindíg tele volt velük a parkoló,ott állt 10-20 ilyen fiatal..

Most meg max 3-4 fős kis csoportok vannak(ha vannak de nagyon ritka)..

Van csomó ismerősöm,de ha például este 11 kor ki akarnék menni kerülni,alig találnék 1-2 havert aki kijönne..

Mindenki nagyba nyomul a GTA-ba meg a NeedForSpeedbe..

Hova lettek a mostani 25-30 évesek?

És ne értsétek félre,ez a kérdés most nem arra irányul,hogy hol gyorsulásiznak a fiatalok,vagy hol száguldoznak..

18F

2016. márc. 15. 16:13
1 2
 11/20 MZ.per.X ***** válasza:

Szerintem most is megvan az ilyen autós, motoros réteg. Nekem is vannak ismerőseim akiknek élete az autó/motor, és az ismerőseik is mind hasonló hozzáállásúak. De amúgy van is benne valami, egyszer egy autós portál cikkje pont erről szólt.

Szerintem hozzájárul az, hogy marhára drágul a világ, és mellette megjelennek az autótól olcsóbb élvezeti eszközök. Marha nagy okost TV, okos telefon már kb számítógép a zsebben.

Ráadásul baromi drágák az albérletek, lakások, egy jobb autó sem olcsó, és gyerekként egyre tovább kell tanulni, 22-25 évesen kerülnek egyáltalán ki az emberek az iskolapadból. A fizetések nagy része meg kb arra elég, hogy ne halj éhen.

A versenyzés meg az apuci gazdag csemetéinek sportja, mert őket ha elkapják, akkor apuci elintézi, átlag embernek meg ugrott a jogsija, ez alapvetően észrevehető a mai világban, hogy mindig az átlag embert szívatják a legjobban. Na meg mostanában trafiznak mindenhol, és küldik a csekket.

Na meg régebben megkapta a gyerek a család régi lelakott kocsiját, eljárkálni jó volt vele, de manapság ez már nem akkora menő dolog. Manapság aki tud kocsit venni, az is a fogyasztást nézi, meg hogy hogyan lehet spórolni, nem úgy mint régebben, hogy a kapott tragacsot addig hajtotta míg ment. Átlag ember manapság nem hobbi dolgokra tartja az autót.

Na meg csúnya dolog, de még az ismerkedésnél is csak az számít, ha neked a legújabb BMW kulcsa lóg a zsebedből az aktuális Iphone mellett. Ha szakadt Ladád van, abba mindjárt nem olyan szívesen ül be a lány az esti buli után.

Ráadásul a számítógépes játékok is hatalmasat fejlődtek, és ami szintén előnye, hogy gyakorlatilag ingyen van, letorrentezed akármelyik játékot és tolod, a gépet is elég egyszer megvenni, aztán mehet a menet.

2016. márc. 15. 17:02
 12/20 anonim ***** válasza:

jó kérdés...

...olyan gyorsan változik az élet minőség, hogy észre sem vesszük, és már plázába járunk, óriás t-t nézünk, a gyerekek állandóan tanulnak, tablet, okosteló, nyelvtanulás az alap..

pontos leírást igazából itt nem is lehet adni, mert ez már társadalomszociológiai tanulmány lenne..

a kérdés tényleg jogos...fogjuk az evolúcióra, csak már meg kell magyarázni...

2016. márc. 15. 17:44
 13/20 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm..:)

Nekünk,meg az ismerőseimnek sem drága kocsijuk van,max 600 ezret ér,de legalább jó állapotú...

Egyébként igen,manapság sokkal menőbb egy 300 ezres roncs BMW-vel járni,mint egy akár 1,5milliós full patent kocsival..Amit egyébként nevetségesnek tartok..:D

Szerintem is a pénz az oka,hiszen ha valaki elmegy bulizni,már örül,hogy 5-6 ezret elkölthet...

Meg már lassan ott tartunk,hogy már nem a kocsmába rugunk be disco elott,hanem inkább itthon keverünk valamit...

2016. márc. 15. 17:59
 14/20 anonim ***** válasza:

Mi a 2000-es évek elején is otthon ittunk haverokkal 11-ig aztán mentünk discoba, nem volt azzal gond.

De akkor még tele volt a belváros péntek, szombat este fiatalokkal pár éve meg már üres.

Otthon ülnek a tizen-huszonévesek péntek szombat este?

Hihetetlen. Sosem gondoltam volna hogy egyszer ez lesz.

2016. márc. 15. 23:44
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyre inkább agyon van szabályozva a közlekedés és irgalmatlan büntetési tételek vannak. Emellett nem igazán lehet felszabadultan autózni, motorozni. Ehhez jön még hogy az eletronikus vackok, okosteló, facebook, meg mittudoménmi jobban lefoglalja a fiatalokat, a virtuális világban jobban érzik magukat, persze általánosságban.
2016. márc. 16. 08:31
 16/20 anonim ***** válasza:

Baromi egyszerű, hiába magasabbak a fizetések, mint mondjuk 15 éve, az árak és az autók fenntartási költségei egyszerűen brutálisan elszálltak.

20 éves vagyok szóval szerintem eléggé belelátok a dologba. A legtöbben örülnek ha heti 1-2 alkalommal össze tudnak ülni a haverokkal iszogatni pár ezer forintból, nem hogy kocsit vagy motort vegyenek. Ha valakinek nincsenek jómódú szülei, örülhet ha 30 éves korára összekapar önerőből egy normális autót, a családomon és az ismerőseimen legalábbis ezt látom.

Emellett pedig teljesen átalakult az autós kultúra is, már nincs az mint 20 éve hogy a nagy gyártók ontják magukból a szórakoztató, hátsókerekes, könnyen sufnituningulható, átlagember számára is elérhető autókat. Szinte minden új autó környezetvédelmi normák szerint szétszabályzott 70 lóerős szappantartó, amihez hozzá sem lehet nyúlni házilag. A régi jó autókat már széthajtották, amit pedig nem, annak egyrészt megkérik az árát, másrészt pedig egy pokol fenntartani a mai költségek mellett. Egy új szórakoztató kisautó pedig manapság 7-8 milkónál kezdődik.

Sajnos az az idő már elmúlt :(

2016. márc. 16. 13:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Igen,szerintem is eszméletlenül el vannak szállva az árak..Mi mondjuk már egy 7-800 ezres jó állapotú kocsinak is örülnénk ha saját lenne,nem hogy egy 8 milliósnak..:D

Ismerőseim is 3-4-500 ezres kicsikat használnak,hiszen egy 18 év körülinek már a biztosítás,súlyadó,műszakiztatás,benzin elviszi a pénzét..:D(Mellesleg teljesen jó kezdő jogsihoz egy 80 lovas olcsó autó,nem baj ha nekicsapod a hátulját a villanykarónak,30 ezerből megveszel hozzá mindent a bontóba)

Aztán ehhez hozzájönnek az irreális bírságok...

Ha például én vezetem a kocsit akkor tuti megállítanak,és akkor próbálnak mindenbe belekötni(csak azért mert olcsó öreg autó,fiatal vezeti,hát akkor jól megsz*patjuk a száját).. Szerencsére a kocsi egyébként rendben van,de volt már,hogy másfél óráig igazoltattak..

Ha meg egy komolyabb kocsival mész,akkor meg azért állítanak meg,hogy nehogy már a 18 éves gyerek olyan kocsit vezessen,amit még a rendőr sem engedhet meg magának,aki melózik..Akkor meg azért kötekednek.:D

Nem valami kedvező a fiatalok helyzete magyarországon.:S

2016. márc. 16. 17:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Régen a haverokkal mi is eljártunk ide-oda. Éjszakába nyúló bandázások, stb. Ma már se haverok se bandázás, mindenki melózik, elköltöztek stb. A mai gyerekek tablettel-telefonnal a kezükben nőnek fel, netes életet élnek, ha elmennek bulizni akkor meg csontrészeggé isszák magukat (tisztelet a kivételnek). Régen nem volt se facebook, mobilja is 1-2 embernek volt egy osztályba. Az volt a menő ha valaki motorral jött suliba. Most úgy vagyok hogy van motorom, autóm de semmi haver nincs akivel elmennénk 'kirándulni' mert mindenki hajt a melóba 1000-el (köztük én is). Éjjeles műszak után hazaesel és átalszod a napot, élni sincs kedved mert este mehetsz vissza... Irigylem azokat akik 5-6-an elmennek motorozni és látszik rajtuk hogy a tűzbe tennék egymásért a kezüket. Nekem sajnos elkoptak ezek a barátaim.
2016. márc. 17. 12:12
 19/20 veterán vas ***** válasza:

Hááát nem is tudom.

Mi pl. a mai napig ugyan azzal a baráti körrel járunk autóversenyekre, mindössze annyi a változás, hogy most már sokunknak a gyerekei is jönnek.

De ne csak a rajongókat nézzük. Ott vannak a versenyzők. 20 évvel ezelőtt ugyan úgy 70-90 induló volt egy borsodi túraversenyen, mint napjainkban. Szóval létszámban nem nagyon látok változást.

A technikában igen, viszont ez egy természetes fejlődés. A '90-es években a mezőny több mint fele Ladázott, ami mára már szinte teljesen kikopott.

/és csak halkan mondom, most is vannak éjszakai gyorsulások, téli estéken hójárós túrák, ......stb./ ;)

2016. márc. 17. 12:47
 20/20 anonim ***** válasza:
A számítógép előtt nyomják. Ahogy ti is, mi is. Azért még mostanában is van néhány kicsúszott, kiflibe hajlott, veteményesben landolt autós hír.
2016. márc. 18. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!