Hogyan lehetséges hogy erősen érezhető különbséget tapasztalok X és Y városban ugyanazon benzinkúthálózat ugyanazon típusú üzemanyaga között?
Azért mert a benzinkutakat magán emberek üzemeltetik és más adalékokat tesznek hozzá, az egyes benzinkutok, avagy szokták mondani vizezik, de az csak az ótvar helyeken fordul elő. Elvileg szigorúan ellenőrzik a kutakat, de attól, hogy shell az üzemeltetőtől függően nagy különbség lehet. Például szegeden tankoltam egyszer shell dieselt régebbi autónkba az volt életem egyik legrosszab üzemanyaga pedig az alföldön sok szart tankoltam, én általában a fogyasztásból vesezm észre a különbséget. De miskolcon az auchen melletti shellnél 2-3 hónapja egész jó benzint tankoltam, de a legjobb üzemanyag amit schellnél tudok tankolni az ausztrias túl felén Vorarlberg tartományban van, autópályán az 1,4 kia ceed benzin 130-as tempónál 6,1 litert fogyaszt abból. Miközbe szombathelyi shelles üzemanyaggal ugyan ilyen feltételekén 7 litert.
Üzemeltető függő tehát a dolog, de azért tudni kell, hogy hogy ezek a korszerű diesel autók a magyar üzemanyagtól sorra mennek tönkre 150-250 ezer kilóméternél, ugyan az az autó németországban pedig vígan a kétszeresét elmegy motor hiba nélkül. Mondjuk ha valaki ismeri az adott várost előbb utóbb ugy is rájön hol érdemes tankolni, egyébként én magyarországon inkább MOl-nál tankolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!