Az autómra feltettem 2 db uniroyal asszimmetrikus autógumit. Van ezzel valakinek tapasztalata?
Figyelt kérdés
A gumik úgy asszimmetrikusak, hogy belső oldalon van körbe két vízvájat, a külső oldalon pedig ferde vízelvezető vájatok. Csakhogy a két gumi mintázata teljesen egyforma, a belső oldal rá van írva. Viszont így a vizet az egyik oldalon kifelé vezeti a vájat, a belső oldalon pedig befelé, a gumi alá. Ha pedig a gumi alá nyomja a vizet, az a kerék "megúszik" a vizen. Véleményem szerint ennél a guminál kell hogy legyen jobb és baloldali megjelölés, azaz a forgásirány megjelölése.2016. márc. 3. 17:27
1/3 anonim válasza:
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ de ez tömény marhaság! Én műszaki lévén,mindenben azt keresem, hogy milyen problémák lehetnek vele. Nem nyugtatott meg a megjelölt weboldalon található írás. Eddig még mindenkitől ezt a választ kaptam, csak azt nem értem, hogy miért nem válaszol senki a lényegre? Merre tereli a vizet? Egyértelmű, amit leírtam, hogy mindkét gumi az egyik oldal felé terel, ezzel pedig csökken a kocsi stabilitása. Elhiszem, hogy a gumi minősége jó, de a mintázata akkor is egy oldalra tereli a vizet és amelyik a kerék alá nyomja, az létrehozza a nem kívánatos vékony vízréteget, ami csökkenti a kocsi stabilitását. Persze lehet, hogy 60-nál ez nem lényeges, de ennek a guminak a gyári adatok szerint 240 a megengedett sebessége. Ott azért ez már vizes úton életveszélyes.
2016. márc. 4. 09:05
3/3 anonim válasza:
Szerintem teljesen jogos a kérdés.. Főleg, ha valaki 240 nel akar menni vizes úton. Nem értem én sem ez miért jó, szerintem csak azért, mert két különböző gyártósor kellene a gyárnak ami dupla pénz.. Egyébként nem lesz vele gondod, azt hiszem 120 ig felhőszakadásban nem fog aqvplaningolni az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!