Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A szélvédő mosó miért töröl...

A szélvédő mosó miért töröl ennyire csíkosan?

Figyelt kérdés
Valaki aki tud segítsen már nekem hogy miért törölhet ennyire csíkosan pedig már újat is vettem rá és ugyan akkorát mint ami rajta volt. Ha esik az eső akkor nagyon nem lehet látni az utat ami nagyon zavaró. Valakinek valami ötlete? Én nem értek az ilyenekhez

2016. márc. 2. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Ha kínai csodát vettél a teszkóban akkor no comment, de egyébként lehet az is hogy olyan kosz (olaj, viasz, zsír, szilikon, fagyálló) van a szélvédődön ami nem látszik csak ha vizes a szélvédő.
2016. márc. 2. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem azüvegen lévő porszemcséket keni szét.Igaz én még csak tanulom a vezetést,de mindig mondták nekem,h szárazon ne menjen az ablaktörlő..
2016. márc. 2. 10:47
 3/9 anonim ***** válasza:
Az ablaktörlő lapátokat nézd meg, mert lehet, hogy a gumi van elernyedve vagy már annyira régi, hogy amiatt csíkoz annyira. Esteleg (rikább esetben) már nem húzza rá a lapátokat a rugó rendesen, mert annyira gyenge és öreg már.
2016. márc. 2. 10:56
 4/9 anonim ***** válasza:
50%
AZ 1-es a jó válasz.
2016. márc. 2. 11:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom azt akartad kérdezni, hogy a törlő lapát miért töröl csíkosan, csak van némi fogalmazási problémád. A "szélvédő mosó" ugyanis az a két kis "spriccelő", amiből szükség esetén szélvédőmosó folyadékot tudsz spriccelni a szélvédőre.

Először is töröld végig a lapátok élét egy ronggyal, vagy papírral, mert lehet, hogy magára a lapátra van valami tapadva. ( pld. egy levéldarab, egy bogár...)

Ha ez nem segít, akkor tisztítsd meg a szélvédőt, mert azon is lehet olyan szennyeződés, amit a lapát nem visz le, mert gyenge hozzá a tapadása.

Ha ez sem segít, akkor vegyél új lapátot, de ne 500 Ft-os Tesco-gazdaságost! Szánj re többet, de megéri, mert egyrészt azt tudod használni, másrészt tovább kitart.

2016. márc. 2. 12:03
 6/9 veterán vas ***** válasza:

-hibátlan gumi a lapáton,

-megfelelő rugóerő a karon,

-tökéletesen zsírtalanított üveg,

-jó minőségű mosófolyadék,

....és biztosan nem lesz csíkos.

2016. márc. 2. 12:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Amúgy vannak autók, amire vehetsz bármilyen lapátot, akkor is sz*rul töröl. Pl Renaultra megvettem a gyári méregdrága lapátokat, ugyanolyan csíkosan és sz*rul töröl, míg Audira megvettem a legolcsóbb kínait, az még szárazon sem csíkozott.
2016. márc. 2. 16:21
 8/9 anonim ***** válasza:
veteránvas leírta a frankót.
2016. márc. 2. 18:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Mert szélvédő zebrásítót használsz :)
2016. márc. 2. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!