Menet közben felforr a szélvédő mosó folyadékom (nem a hűtőfolyadék tartály) és a kupakot is levágja magáról és bugyog benne a víz. Mi a hiba oka?
A hiba oka minden bizonnyal az, hogy felmelegszik a szélvédőmosó folyadék. Hogy miért melegszik fel? Na, ez igen jó kérdés. A szélvédőmosó tartályát általában félreeső helyre szokták tenni, olyan pozícióba, ahol semmi nem fűtheti. De egy elszabadult hőpajzs vagy arrébb hajlott kipufogócső csodákra képes. Csak attól minden bizonnyal meg is olvadna a tartály néhány ilyen forralás után.
Na de van a tartályban beépített hőforrás is: az ablakmosó szivattyú. Ha zárlatos lesz, tud fűteni, csak akkor meg kinyomja a biztosítékot. Feltéve, hogy a biztosíték nincs dróttal, szöggel megpatkolva. Viszont akkor sincs ott olyan fűtőteljesítmény, hogy a folyadék fel tudna forrni - vagy ha mégis van, akkor ott keményen füstöl, ég a vezetékek szigetelése.
Valami nagyon nem stimmel itt...
Nos, ez a szélvédő mosó folyadék tartály ( zölddel bekarikáztam) [link]
Tuti, hogy ott ha forrás van az egész tartály elolvadna.... de most már én is kíváncsi vagyok.
Az ablakmosó tartály a bal első sárvédő lemez mögött van, messze minden olyan részétől a motornak ami felmelegíthetné.
Amit te ablakmosó tartálynak hiszel, az a hűtőfolyadék kiegyenlítő tartálya. Amikor melegszik a hűtőlé a motorban ebbe az edénybe megy a hőtágulás miatt a hűtőfolyadék. Majd amikor lehűl a motor innen vissza is szívja a folyadékot a motor hűtése.
Ha erről az edényről lelövi a kupakot a forró hűtőfolyadék, akkor máris mennék vissza a motorgenerálozóhoz, mert 110% hogy valamit nagyon elkúrtak. Szerintem elromolhatott a termosztát vagy nem keringeti a vízszivattyú a hűtőlevet például azért mert a motor összerakásánál nem odavaló tömítést használtak vagy rosszul rakták a helyére! Láttam már ilyet.
Szóval Irány a szerviz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!