Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Baj-e ha fagyálló helyett...

Baj-e ha fagyálló helyett véletlenül téli ( - 25 fokig jó) szélvédő mosó folyadékot öntöttem a kocsi hűtőtartályába?

Figyelt kérdés
Károsodhat az autó (Citroen xsara 1.4) hűtője ez miatt? Érdemes kiszedni valahogyan a beleöntött folyadékot?
2009. nov. 23. 09:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én leengedném, a kettő nem ugyan azt a célt szolgálja.
2009. nov. 23. 09:18
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen cserél le! Az a folyadék nem arra való. Ne kísértsd az ördögöt!
2009. nov. 23. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem cseréld le a hűtővizet, a hűtőfolyadék speciális keverék, ami nem károsítja az alumínium alkatrészeket, nem marja meg a fémet, az ablakmosó folyadék meg csak desztilált víz valamiféle fagyállóval keverve.A hűtő alján szokott lenne a leeresztő csap, de hanem akarsz vele kísérletezni vidd el egy szerelőhöz vagy egy ismerőshöz aki már csinált ilyet.
2009. nov. 23. 09:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindenképpen cseréld/cseréltesd le! Bár ezt az előttem szólók is mondták, viszont azt nem, hogy miért:

a szélvédőmosó folyadék olyan anyagokat tartalmaz ami habosodást idéz elő mikor a vízszivattyú keringteti. Ezen kívül a forráspontja is alacsonyabb mint a hűtőfolyadéknak, nem beszélve a hőkapacitásáról! Ha nagyon keveset töltöttél bele (1, max. 2 dl) akkor nincs különösebb ok az aggodalomra :D legfeljebb tisztul a hűtőrendszered!

Laci

2009. nov. 23. 10:53
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerinted baj-e, ha valamelyest kenő és korróziógátló anyag helyett alacsony (kevesebb mint 100 fok) forráspontú, oldószerként funkcionálót töltesz be?
2009. nov. 23. 11:41
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel a fagyálló szesz alapú, továbbá valóban alacsony a forrás-, de a gyújtóhőmérséklete is, hőtágulásra ezáltal érzékenyebb és habzik. Na ezt add össze, és gondolj bele hogy le kell-e cserélni (például mikor a forró motorra fröccsen majd ha menet közben kilöki a hűtőrendszer biztosítószelepét).
2009. nov. 23. 14:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocsi, nem a fagyálló szesz alapú, de az ablakmosó folyadék. Így akartam írni.
2009. nov. 23. 17:54
 8/9 anonim válasza:

Hál istennek, hogy te is elnézted, most vettem 1,6-os citroen xsara-t, és én is a hűtőtartályba öntöttem az ablakmosó folyadékot balf$sz helyen van az ablakmosó tartály, pedig azt használja az ember sűrűbben (műanyag borítás alatt van a motortérben).

Esetleg olyanban tud valaki segíteni, hogy merre találom a leeresztő csapot hozzá?

2011. nov. 27. 02:11
 9/9 SanchezXXXXX válasza:
Én pont ma jártam így,sajnos.elég hülye hangot adott ki a motor aztán eléggé fel is melegedett..Holnap leengedem a szélvédőmosó folyadékot belőle és feltöltöm fagyállóval,ezek után ugyan úgy fog működni a gépezet ahogyan eddig? 1.3-as Ford Ka-ról van szó! válaszokat előre köszönöm!
2013. nov. 15. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!