Vennél 15éves Yarist?
Köszi.Külföldi behozatali autót szeretnénk,kicsit,nem véletlen soroltam fel mi az ami érdekel,nő vagyok és ezek a "cuki" kisautok tetszenek.
Egyenlőre neten nézelődöm.Tetszik még citroen,Mercedes(ezt a férjem lefujta rögtön).
Ha rögtön kéne válaszolnom a kérdésedre, akkor kapásból mondanám azt hogy NEM! De nem Yarist nem vennék, hanem eleve 15 éves autót sem. Persze tudom és értem én hogy nem az autó kora számít, hanem az a sok másik fontos tényező mint (futott km(nem mindegy hogy országút v város), állapot, mennyire karbantartott, felszereltség, megbízhatóság, fogyasztás, teljesítmény, márka stb.) Ezekkel én mind egyet értek, de akkor sem vennék egy ilyen évjáratú autót, mert nem győződhetek meg róla hogy nincs-e valami rejtett hibája ami később mutatkozik, technikailag is jóval elmaradottabbak általában az új autókhoz képest, nem ér semmit a biztosítók szemében, esetleges károkért nem fizetnek szinte semmit és hát azért kevés olyan 15 éves autó van aminek még szép lenne a megjelenése, én meg ha autók veszek, olyat veszek ami nekem tetszik és szép, modern, sportos. Ezek nekem fontos szempontok. De ha neked tetszenek az általad felsorolt autók akkor ezzel SEMMI GOND! Sőt!
A Yarisok jól bírják a kort, sok jót hallani róluk, elég népszerű is szerintem és motorikusan sincs vele gond bár nekem kissé túlértékelt és formailag nem tetszik. De a Toyota-k elég jól is őrzik az értéküket. Én Daewoo-t nem vennék semmiképpen az biztos, és ugye 2006-2007-es évjáratról beszélünk tehát ekkor még a Spark az kb ugyan az mint a Matiz csak kicserélték a márkajelzést... Újabb Sparkot viszont már vennék, sőt nekem van is egy Chevrolet Spark-om, 2010-es évjáratú és imádom. Nem igaz hogy rossz a fogyasztása, városban is elég kedvező, értem ezalatt hogy átlagos kisebb autókkal megegyezik. Valamit ha ez is egy szempont lehet, van benne vas! Pár hónappal ezelőtt jött belém és Suzukis és az én autómnak semmi baja nem lett, neki pedig teljesen felgyűrődött az orra, szinte felismerhetetlen volt. Mondjuk értem hogy azért ez árban már jóval borsosabb, tehát hiába ajánlanám szűkebb a kereted sajnos.
Egyébként ha még szóba jöhetne más autó is akkor talán érdemes gondolkodni Swiftben (habár én nagyon nem szeretem a Suzukit, sejthető többet közt miért nem), viszont olcsók, alacsony fogyasztásuk van és karbantartásra igénytelenek, és strapabírók.
Én a Honda Jazzről is sok jót hallottam, illetve még a Peugeotok sem rosszak, azokból is van bőven az utakon.
De amúgy visszakanyarodva a Yaris jó választás ha erre van kereted, és nem engedheted meg az összes olyan feltételt ami nekem kizáró ok lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!