Miért nem működik az a féklámpa, ha egyszer "minden" jó?
Az autómban a két szélső féklámpa világít, viszont fékpedál nyomására nem reagálnak/nem erősödnek, csak az ablakban lévő középső féklámpa kapcsol be. Szóval jó minden, de nem reagálnak :(
Mi lehet az ok? Hogyan oldjam meg? Persze egy megoldás, hogy vigyem villamosságishoz, de szerintem felesleges, mert kisebb a probléma, és ha meg tudom én is oldani a Ti segítségetekkel, akkor nem akarok ezért pénzt kiadni! ;)
Előre is köszönöm!
Az a két szélső nem féklámpa, hanem helyzetjelző.
Amúgy ilyenkor állj neki módszeresen hibát keresni.
támaszd ki a fékpedált, aztán nézd meg, hogy a foglalatnál van-e feszültség. Vigyázz, ha mellényúlsz a multiméter mérőcsúcsával, kiégetheted a biztosítékot. Ha már úgyis ki van bontva, nézd meg az izzókat, jók-e. Multiméter szakadásvizsgáló állásban erre pont jó.
Ha az izzó jó, feszültség nincs, próbáld kideríteni hol vész el a feszültség. nem tudom, be van-e nőve a foglalatba a kábel, vagy az egész lámpatest egy csatlakozón keresztül kap-e meg mindent, kezdj el keresgélni kontakthibát.
Ha egynél több ismeretlen szó volt a fenti szövegben, vagy nincs multimétered, vidd szerelőhöz. Mivel látatlanban ki merted jelenteni, hogy kisebb a probléma, gondolom nem lesz ilyen gond, hiszen rutinos vagy, csupán nem találkoztál még ilyen kisebb problémával.
Az a helyzet hogy egy 96-os w210-es mercim van, és úgy, ahogyan elöl is van, hátul is 2-2 lámpa van. a 2 belső a helyetjelző. A két szélső elöl a tompított, hátul pedig a féklámpa.
Na most eddig működött, fékre nyomva felerősödött. Csak hát most nem erősödik.
Fillllerbaxas felsőfokon!
Vidd el szerelő höz
Cserélj izzót a féklámpában. Duplaszálas, simán ki tud égni az egyik. Vagy netán te minden indulásnál ellenőrzöd a működést, és egyszer csak nem működött? Mert ez utóbbit nem hiszem el!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!