Diesel autó vásárlásánál mire figyeljek? Egy autó típus adagolója jó lehet-e egy másik márka dizeljére?
Gondolom kitaláltátok dizel autót szeretnék venni, és csak is az elpusztíthatatlan TDI/SDI-t. Melós autónak kellene, 2x20-25 km-re menne bele majdnem minden nap.Azon gondolkozom inkább golf 3-4 v. polo sdi legyen-e mert kevesebb alkatrész kevesebb hiba, na meg hátha nem húzták...stb.
Az adagolós kérdést meg ezért tenném fel, mert később terveznék venni másik dizelt is. Barátnőmmel szeretnénk gyereket, aztán nem szivesen tenném bele papír autóba.
G astrákat néztem dizelbe és csak isuzu. Mi van ha elromlik a G astra adagolója/porlasztója? Legtöbb német autóba Bosch adagoló van. Írnátok tapasztalatokat.
Családba csak egy seat ibiza 1.9tdi/90ps volt tesómnak, az összes többi benzines mert azokkal nem volt baj.Igaz a tdi is szuper volt míg össze nem törték :)
Jelenleg egy 2000-es évjáratú B vectrám van 1.8 125ló.
És gondolom adagoló bontóba van sz@@r@@sig ebból a tipusból...stb.
A legjobb választás szerintem a 90lovas TDI lehetne, okai:
Az SDI tönkretehetetlen, de ugyan annyit eszik mint a TDI és nemigazán megyen, városba elég lehet de máshova nem venném.
Az Isuzu 1.7 dízel egy jó motor, ezt kb a kannás gázolajjal szokták megölni. Viszont a TDI hez képest 0,5-1l többet kér gázolajból és igényli, hogy egy kicsit pörgetve legyen a motor (fentebb van a csúcsnyomaték).
Az hogy leesik egy turbo az szerintem user error mint konstrukciós hiba (ezek között). Nekem igaz PD-m van, de egyáltalán nem füstöl, gyári turbóval és PD elemmel. Köszöni szépen jól van 333e km után.
Az az igazság, hogy míg beérek a legközelebbi várásba dolgozni az 20km és van közben + 2 falu is meg dombok. Igazság szerint ki kell próbálni, volt régebben egy 1.8-as benyás f.es Astrám, nem volt egy gyorsuló mű, de akkor nekem elég volt és 90(8 szelepes) paci volt benne.
AZ igaz hogy a PSI 64-68 ló van benne, de a nyomatéka több. ki kell próbálnom majd egyett, megf elvileg kiseb a súlya is mint az F-es astrának, igaz ott meg a motor könnyebb. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!