Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnét fogom tudni, ha tönkrem...

Honnét fogom tudni, ha tönkrement a váltó?

Figyelt kérdés

Rövidre fogom:

A barátnőm autója alá néztem, és csupa váltóolaj minden.

Mikor rákérdeztem, mondta,hogy ja hát igen 5-ösben már kattog is, de már vagy fél éve.

Meg tudnám csinálni, csak se időm, se energiám, szóval vittem is a szerelőhöz.(nem vagyok autószerelő, de tanultam ezt-azt)

Az egyik azt mondta,hogy mielőbb csináltassuk meg, de ő nem volt szimpatikus, így vittem egy másikhoz, aki azt tanácsolta,hogy kattogó váltóval ne is menjek el, ha nem helyi vagyok.

Holnap tudják megcsinálni, tehát holnap viszem, de én nem érzek semmit sem a váltón, valóban kattog 5-ösben, de beveszi, megy, minden rendben.

Azonban a szerelők nagyon elborzadtak ezek hallatán, meglepett,hogy azonnal kiakartak vonni a forgalomból, szóval biztos komoly, ezért is csodálom,hogy hogy nem ment tönkre a fél év alatt.

Lényegében az érdekelne,hogy még megúszhatom e a történetet, szimering meg olajcserével, avagy, lehet már más is tönkrement azóta?

2016. febr. 15. 16:07
 1/9 anonim ***** válasza:
52%

Nem úszod meg ilyen olcsón. Azért nem engednek vele közlekedni mert nincs röntgen szemük. Ilyenkor a legrosszabbra kell gondolni ami annyiból áll hogy elszabadul valami a belsejében (akár egy eltört kapcsolóvilla vagy szétrepedt szinkrongyűrű), befeszül és az egész váltó szétrobban!

Biztos hogy fel kell újítani a belsejét.

2016. febr. 15. 16:12
 2/9 A kérdező kommentje:

Tehát neked röntgen szemed van, és biztos vagy a cserében?

Érdekes az ellentmondás...

2016. febr. 15. 16:37
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Neked sem érdemes válaszolni.

Te csak azt a választ akarod hallani hogy

-nyugodtan használd, semmi baja nem lesz, csak meg kell szokni a kattogást

tegyél így

aztán ha valami elszabadul benne, és mondjuk beékelődik a difibe (feltételezem fronthajtású autó), blokkolja az első kerekeket, te felcsavarodsz valami lámpaoszlopra, a többi meg az örökösök ügye, nem a tiéd

2016. febr. 15. 16:42
 4/9 A kérdező kommentje:

Komolyan mondom, néha nevetséges ami itt megy.

Az első válaszoló először azt írja,hogy nincs röntgen szeme a szerelőnek, de ő, így látatlanba biztosra mondja,hogy már tönkre ment a váltó, és biztos,hogy fel kell újítani.

Erre jön a második, aki rögtön engem próbál hülyének titulálni, mert kiemeltem egy ellentmondást az egyik válaszban, sőt, már oszlopra is csavarodok, meg meg is halok, miközben magyarul,kerek mondatokban le van írva,hogy holnap megy szerelőhöz az autó, és nem is én vagyok a használója.

Érdekes, az biztos, fura fazonok járnak ide.

2016. febr. 15. 17:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Neked akarnak segíteni,kedves kérdező. Ha rendellenes hang jön a váltóból, akkor ott már valami komoly baj lehet. Nekünk a suzukink csinálta azt, hogy egyszer gondolt egyet egy 50es tempónál "lerúgta" magáról a sebességváltó művet,mert széthullott az egyik nyelestengely csapágy és ripityára törte a belsejét a váltónak, csak a szerencsén múlt hogy nem lett belőle komolyabb baleset. Nem véletlen mondják a szerelők azt hogy nem szabad így vele közlekedni,ha ne adj isten 120nál széttörik a váltó, azt nem fogod kitenni az ablakba... Az hogy eddig kibírta lehet csak a szerencse műve. Gondolom kevés már benne az olaj,amiatt van a kattogó hang,valami csapágy vagy fogaskerék szétkophatott.
2016. febr. 15. 18:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Elhiszem,hogy nekem akarnak segíteni, csak azt lehet olyan stílusban is.

Ez a baljós, "nem úszod meg ilyen olcsón" stílus sem tetszik, főleg azok után,hogy azt állítja,hogy a szerelő sem lát bele, és ezt le is írja, majd ezek után ezzel "idegesít", miközben ő sem tudja.

Ha leírja normálisan, esetleg használja a "szerintem" szót is, és megindokolja, vagy legalább feltételes módban ír, akkor azt mondom,hogy köszi,a választ.De így...(semmit sem tudunk, hisz nem látjuk a váltót, ezért nem mondott a szerelő sem látatlanban semmit, akkor ő se mondjon, mert idegesít a pesszimista stílus,hogy tönkre ment, dobd ki,fának mész,meghalsz, én meg majd ezen stresszelek, aztán lehet hogy 2 ezer forintos hibája van.Hülye meg nem vagyok, számítok arra is,hogy nem úszom meg olcsón, hisz akkor magabiztosan ki sem írom a kérdést, mert úgysem kerül többe 2 ezernél.Logika,következtetés...)

Egyébként a kattogás helyett jobb szó a búgás.

2016. febr. 15. 18:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Tudod az ilyen esetekben szoktak bekövetkezni az olyan dolgok,amiket fentebb írtunk. A kis hibából előbb-utóbb nagy lesz. Egyébként a búgás jöhet a difiből is, vagy valamelyik csapágy is lehet.Nyilván az olajhiány miatt. Lehet csak egy feltöltés kell neki és előbb vagy utóbb abbahagyja. A váltó az autó egyik legdrágább eleme, vannak olyan műhelyek ahol csak a le-felszerelés 30e+ vagy még több,és ebben még nincs benne az anyag és a munka.
2016. febr. 15. 19:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt onnan fogod tudni hogy már nem működik a váltó, addig csak romlásról beszélünk tönkremenetelről nem. Ha nincs elég olaj a váltóban akkor az károsodik, csak az a kérdés hogy milyen mértkben. Általában valamelyik csapágy adja fel először a küzdelmet az apadó olajszinttel. Az pedig nagy baj, mert ha összetörik egy golyóscsapágy akkor a tengely is elszabadul, vagyis tuti hogy törni fog más is, tehát ilyenkor az a minimum hogy megszűnik a hajtás vagy rosszabb esetben beáll az egész váltó mint a szög. Na az nem biztos hogy megúszható lesz egy kikuplungolással. A kattogó hangnak pedig utána kell járni, azt pedig alaposan csak szétszedéssel lehet megvalósítani. Meg kell nézni a lógásokat, kopásokat egyéb rendellenességeket. Egy olajcsere, vagy felöntés olajjal már nem segít, ha tényleg baj van, legfeljebb enyhíti a tüneteket, de általában még azt se. Ezt te nem tudod megcsinálni, ezzel ne is áltasd magad, ne is jusson eszedbe nekifogni, mert csak tetézed a bajt.
2016. febr. 15. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Igaz nem mostani kérdés de válaszolok.

Kedves kérdező: Ha nem szeretnéd hogy segítsenek, esetleg leírják hogy használd-e a kocsit vagy ne, akkor minek kérdezel? Ha te annyira tapasztalt vagy hogy a gyakorikerdeseken kérsz információt a saját autód váltójáról, és mikor nálad tapasztaltabb emberek jó szándékkal válaszolnak neked, akkor miért vagy felháborodva?

2021. szept. 21. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!