Ha 1-esbe van akkor előfordulhat ha elindulásnál hátragurulsz, mondjuk egy dombon kiindulásnál?
ha fixen 1-esbe van téve és a kuplung is fel van engedve és közben hátra gurulsz, akkor az azt jelenti, hogy lefullasztottad a kocsit.
Csúsztatás közben gurulhat hátra.
Emelkedőn elindulásnál kézifék nélkül egy nagyon picit mindenki hátragurul.
én egy picit se gurulok hátra, jártam tanfolyamra és nem csak vettem a jogsit!
Üzemi fék benyom
Rögzitőfék kiold
Kuplung benyom
berak 1es
kuplung lassan felenged és mikor érez kezd fulladni a motor akkor engeded fel a féket. Régibb kocsikon nehezebb ahol nincs alapjárati motor, de kb. 1980után a legtöbb kocsiban van és érezni mikor kezd szabályozni az alapjárati motorod...
Ahhoz képest elég szarul indulsz ráadásul a kérdésre se válaszoltál szóval mindegy.
Bocs, de nekem meg automatám van.
Mi is az a "hátra gurulás"?
Ez most az automata autók fényezése?
Képzeld el, ha valaki tudja kezelni normálisan a manuális autót, akkor nem fog hátragurulni. Amúgy meg automatával is hátra lehet gurulni(lásd: Opel EasyTronic).
A hagyományos hidraulikus automata is visszagurul, ha erős emelkedőn kell indulni..
Ezért tanítják az oskolában a kézifékes indulást.
"Üzemi fék benyom
Rögzitőfék kiold
Kuplung benyom
berak 1es
kuplung lassan felenged és mikor érez kezd fulladni a motor akkor engeded fel a féket. Régibb kocsikon nehezebb ahol nincs alapjárati motor, de kb. 1980után a legtöbb kocsiban van és érezni mikor kezd szabályozni az alapjárati motorod..."
Na akkor ezt jó szarul tanították, kérdező! :D
Inkább behúzott rögzítőfék mellett rakj egyest, majd ugyanúgy amikor érzed, hogy kuplung felengedése közben "nekifeszül" az autó a féknek, akkor szépen lassan kiengeded a rögzítőféket, miközben több gázt adagolsz és gyönyörűen el lehet indulni egy centi visszagurulás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!