Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kötelezik indexelésre...

Miért kötelezik indexelésre az autóbuszt, ha elhagyja a megállót? A létező leg zavaróbb jelenség többsávos úton, fékezek beengedném magamelé majd szépen visszacsapja az indexet és marad a sávjában. Sok buszos meg rámkormányoz ha nem engedem be.

Figyelt kérdés
2016. febr. 13. 06:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

A Nagykőrösi úton végig van buszsáv, kb senki nem foglalkozik vele mit irányjelzőznek induláskor a buszok, egy két kivételtől eltekintve. Van aki képes besatuzni, csak hogy kiengedje a buszsávot el nem hagyó buszt :D

Szóval ezt nagyjából minden arra járó megszokta. Van viszont olyan, amikor egy időben két busz megy Gyálra, pár perc eltéréssel. Van egy megálló ( meg nem mondom melyik ) ahol az egyik nem áll meg, na általában ez a későbbi busz :D

Áll a megállóban az első busz, a második csuklósbusz száguld kemény 40-nel és vadul irányjelzőzik, hogy ő most ki szeretne jönni a buszsávból és megelőzné a másik ott álló buszt. Na ezzel megszokásból senki nem foglalkozik és úgy 90%-ban nem engedik be :D :D :D

2016. febr. 13. 14:36
 12/24 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hidd el,hogy nem csak a 8-asnak ment át a lényeg,és azt is hidd el,hogy nem a létező legzavaróbb jelenség,hanem ez így normális,és szabályos.

Ha ez téged zavar,akkor szerintem jobb ha nem vezetsz,mert véletlenül pánikból besatuzol,amikor indexel a busz,aztán össze vissza tördeled az egész mögötted jövő sort.

2016. febr. 13. 21:03
 13/24 anonim ***** válasza:

Minden közúti járműnek irányjelzéssel kell jelezni a megállást és az elindulást is.

Még a villamos is indexel induláskor, pedig arról biztosan nem lehet feltételezni a hirtelen váratlan sávváltás.

2016. febr. 13. 21:16
 14/24 anonim ***** válasza:

Engem nem zavar. Ha a külső sávba a szegély mellé leparkoltam és után elindulok, nekem is természetes, hogy kiteszem az indexet, még ha maradok is a külsőben. Eszembe nem jutna mindenféle jelzés nélkül csak úgy a vakvilágba elindulni.

Egyébként vannak agresszív buszsofőrök. Nyugodt, türelmes a vezetési stílusom, mindig figyelek a körülöttem lévőkre. A buszt is általában mindig kiengedem maga elé, ha jön ki a buszöbölből és kirakja az indexét. Ha kell állóra lefékezek és nem anyázok közben mert tudom, hogy az a szabály, hogy ilyenkor övé az elsőbbség. De volt már szerencsém olyan buszsofőrhöz, aki szart nagy ívben a tükör használatára. Elindult, közben azért beakadt az ujja az indexbe, de nem nagyon érdekelte, hogy bőven féktávolságon belül vagyok. Ha 50-nel megyek se tudok 10m alatt megállni. Át kellett rántanom az autót a záróvonalon a szembe jövő sávba, különben simán nekem jön, mert már mellett voltam. Ha valaki jön szembe a két sávos úton, akkor nem tudom mi van...

2016. febr. 14. 08:43
 15/24 A kérdező kommentje:

#12-->hagyjukmár ezt a "szabályos"dumát mert agyfszt kapok! TUDOM hogy szabályos,ezt /a kedvedért/mégegyszer aláhúznám!

Nemértem azonban hogy milyen kockázati tényezője lenne annak ha az épp elinduló,(de sávot nem váltó) autóbusz esetleg nem tenné ki az irányjelzőt fél percig balra??

2016. febr. 14. 11:29
 16/24 anonim ***** válasza:

Kedves agyfaszos idióta!

Még mindig nem érted, hogy nem csak a busznak kell indexelnie, hanem minden járműnek. Elinduláskor is, megálláskor is, kivéve a forgalmi okból történő megállást.

Mindenkinek: segédmotornak, személygépkocsinak, busznak, villamosnak is.

Akkor is, ha egy "behajtani tilos, kivéve bkv" táblával védett úton van késő éjjel, és nincs semmilyen más jármű sem a közelben.

Nem rólad szól a világ, nem csak a te szempontodból kell megítélni mindent. Az index nem neked szól, hanem például a járdán épp lelépni készülő gyalogosnak, hogy ne induljon el, mert indul a busz.

Ezd próbáld meg felfogni avval a három darab agysejteddel, vagy add vissza a jogsidat.

2016. febr. 14. 12:16
 17/24 A kérdező kommentje:
Esküszöm,egyetlen kivétellel itt csak autista papagájok teszik tiszteletüket...feladtam.
2016. febr. 14. 13:39
 18/24 anonim ***** válasza:
Hi-hi-hi. Szabad tisztelettel megkérdeznem ki az az egyetlen kivétel?
2016. febr. 14. 17:30
 19/24 anonim ***** válasza:

NA, végre, eljutott a kérdező az "autópályán a sok hülye mind szembe jön" állapotba.

Egyetlen egy darab autista papagájvolt csak, ő maga.

2016. febr. 14. 18:02
 20/24 anonim ***** válasza:

12 vagyok!

:)

Mellékesen megjegyezném,hogy én napi szinten vezetek Budapesten elég sokat,forgalmas buszos útvonalakon is,és abszolút nem zavaró a buxindex,sőt mi több,nem is emlékszem,hogy mikor is foglalkoztam ezzel egyáltalán.

2016. febr. 14. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!