Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerinted érdemes lenne...

Szerinted érdemes lenne lecserélni az autómat, vagy kínlódjak vele tovább?

Figyelt kérdés
Amikor megvettem az autót semmi baja nem volt. Kb. 2-3ezer km után kezdődtek a gondok! Elsőnek az olaj folyt el kicseréltük az összes szimeringet és a karter tömítést! Olaj folyás megszűnt csak amikor a hátsó főtengely szimeringet cseréltük láttuk, hogy a vezérműszíjra is ráférne egy csere! Akkor azt szettbe (vezérműszíj, vízpumpa, görgök..) cseréltük le! Na amikor már ez is megvolt jött a nagy hideg és az akksim halt meg! Most az akksit cseréltem ki. De a változatosság kedvéért most szerintem a generátorom fog meghalni mert egyszer eljátszotta azt (valamelyik nap) hogy járó motornál nem volt töltés világított a kocsiban az akkumulátor jel de menet közben eltűnt! Tehát most generátort akarok cserélni vagy felújítatni! Mi lehet még szerinted ezek után? adjam el inkább a kocsit és nézzek egy újat? (fiat punto 2003)
2016. febr. 12. 07:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"A vezérműszíjjat minek kellett szettbe cserélni?

Csakmert a szakinak úgy éri meg a nagykerből?

Nem valami lehúzós autószerelőd van? "

Aztán lehet pont tőled vesz valaki autót, és csodálkozik majd, hogy milyen sz*r. Ha neked lehúzás, hogy valaki normálisan csinál meg valamit, és nem fillért b*sz, akkor veled van a baj.

2016. febr. 12. 12:33
 12/17 TheCruve ***** válasza:

#10-es rossz helyen jársz, most nem a jégakkuról van szó -.- :D

a hideg köztudottan fárasztja az akksit.

"az akkumulátor egész évben öregszik, ám indítási képessége a hőmérséklet csökkenésével hatványozottan apad, így aztán pont az amúgy sem kellemes, csípősen hideg reggeleken jön elő a kellemetlen szituáció, amikor a hideg akku csakis egy-egy gyenge főtengelyforgatásra vagy rosszabb esetben csak a műszerfal kivilágítására képes"

2016. febr. 12. 12:44
 13/17 MegmonDomain válasza:

Véleményem szerint ez eddig nem is olyan vészes egy használtan vásárolt autónál, mondhatni alap. Ne aggódj, és max akkor vegyél másikat, ha kapsz egy 300ezer forintos árajánlatot ennek a javíttatására. Bár még akkor sem biztos, hogy egy másik használttal jobban jársz, mivel maga az átiratás is iszonyat pénz - arányaiban - és ahogy írták mások is, lehet egy másik autónál előről kezdeni ezeket a költségeket...

Én így kezdtem: Clio I, 1997-es évjárat, ~180e km, benzin-gáz üzem minden jó.

+1000 km: generátor javítás 9.000,-

+ műszaki egy év múlva 70.000,-, + gondoltam kicseréltetem a vezérlést később (szíj, vízpumpa) 40.000,- más apróságok... xezer :D

Évente olyan 50-100.000,- egy ilyen korú autó javíttatása, ha szerencséd van.

2016. febr. 12. 12:50
 14/17 MegmonDomain válasza:
Én amúgy úgy tudom, hogy a hideg nem rossz az akksinak, csak nehezebben adja le az áramot. Ami tönkre teszi, az a tartósan lemerült állapot. Tehát télen egy kicsit többet kell odafigyelni rá: sokszor rövid utakra nem jó elvinni. Ha ilyen van, akkutöltőre néha rá kell rakni, hogy biztosan induljon reggel.
2016. febr. 12. 12:54
 15/17 anonim ***** válasza:
"nem árt ha kezedbe veszed a csavarkulcsot ha ilyen korú kocsival kezdtél viszonyt..." Megszólalt a szakember. Attól még lehet jó egy kocsi, hogy öregebb.
2016. febr. 12. 16:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Látom még mindig nem sikerült értelmezned az előző kérdésedhez írt válaszomat. Ha működik az a kib.szott generátort, akkor ne bäszogasd! Ráérsz majd akkor, ha sorozatosan nem fog kialudni az a qrva lámpa.
2016. febr. 12. 19:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Lehet adni a 0% t buzzzik de az alsó akkor is melegben romlik el.

Hidegben csak észlelünk a rossz aksid mert a megtermett motorolaj miatt 3X nagyobb inditoaramfelvetel is lehet es rossz aksit hirtelen leteherhelunk annak kakukk! Ha az akksi nulla fokos de a motor +30fokos(pl. Allofutes miatt) akkor pocccroffff!

Akinek nemjutott esz az ne ossza!

2016. febr. 12. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!