Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha sokáig áll az olaj, akkor...

Ha sokáig áll az olaj, akkor érdemes lecserélni?

Figyelt kérdés
Egyébként bicikli teleszkópról van szó. Csak azért itt tettem fel a kérdést mert itt biztos jobban értenek hozzá. Tavaly nyáron megvettem, azóta áll. A légszelepen át átlátszó olaj jött ki, szerintem úgy adták el a villát hogy alig vagy egyáltalán nem volt használva. Gondolom egy autószelep azért nem szűri teljesen tisztára az olajat. Egyébként az eladó azt mondta hogy 1 éve nem használta.
2015. dec. 2. 23:11
 1/6 joco5582 ***** válasza:

Szerintem kerékpárban nem kell. Autók és motorok esetében azért fontosabb, mert ott jelentős hőterhelés és szennyezés éri az olajat. Azok beindítanak folyamatokat amelyek rontják a minőséget. Bicónál ilyen nincs.

Elég sok fajta kerékpár teleszkóp van és az más világ mint a motoroké. Sokat segítene ha legalább a típusát tudnád.

Különben eszköz igényes a korrekt beállítása pl egy levegős csillapított első teleszkópnak. Lehet, hogy egyszerűbb lenne begurulni egy szervizbe vele. Ott legalább meg tudják mondani milyen rendszerű, és mennyire működik jól.

2015. dec. 3. 08:33
 2/6 A kérdező kommentje:
MArzocchi dirt-street. Szedtem már szét néhány teleszkópot, de ezt tegnap hallottam hogy ha régi benne az olaj akkor érdemes benne kicserélni. Igazából ez egy 10 éves teleszkóp, nem akarok vele szervizbe szaladni. Nem hiányzik hogy belebarmoljanak, vagy tegyenek bele mondjuk 2 új perselyt, ami egyébként 16 ezer forint. Egyébként nyílt olaj fürdős, mindkét oldalon van benne fix sebességérzékeny szelep, meg mindkét szárba lehet maximum 1 bar levegőt fújni, ennyi csak. A levegő nyomást meg egyszerű pumpával olyanra állíthatom be, amilyen puha vagy kemény mozgást szeretnék.
2015. dec. 3. 11:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Ja meg ezeknél a teleszkópoknál lényegében csak az számít hogy megfelelő időközönként kicseréljük az olajat. Ennyi az igényük de erre nagyon figyelni kell, mert ha megkopnak egy kicsit is becsúszók, onnantól kezdve az hamar lekapja a szimering szélét és köpni fogja az olajat.
2015. dec. 3. 12:03
 4/6 joco5582 ***** válasza:

Úgy látom, volt már a kezed olajos, és nem a lángostól :).

10év az sok. Biztos hogy cserélném az olajat, már csak azért is mert így tudom, hogy jópár évet tudom még használni. Másrészt új olajjal teljesen mást mutat egy teleszkóp. Ja egyébként egészséggel használd el. Mindíg is szerettem volna egy Marzocchi telót. Sok jót hallottam róla.

2015. dec. 3. 15:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Ha marzocchi-t szeretnél 2007 utánit csak alapos utánjárással vegyél. De ha gondolod nyugodtan írj privátot :)

2015. dec. 4. 21:40
 6/6 joco5582 ***** válasza:
Jó jó. Lassan vennem kell egyet, úgyhogy új évben aktuális is lesz.
2015. dec. 7. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!