Kuplung felengedésénél elkezdett recsegni, lehet, hogy csak a pedál?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Párom ma parkolás közben egyszer hallotta, hogy a kuplungból recsegő hang jött,amikor azt felengedte. De csak egyszer, utána próbálgatta,de többet nem hallotta. Mi lehet ez? Az autó dízel, 8 éves, 100.000 km van benne, városban használjuk leginkább (ha ez számít). Van hozzáértőnek ötlete? Köszönöm a válaszokat!2016. febr. 11. 19:45
1/4 anonim válasza:
Nem rakta be rendesen hátramenetbe a váltót, az kiugrott de nem teljsesen üresig ilynkor a fogaskerekek daráló hanggal fejezik ki nemtetszésüket.
2/4 A kérdező kommentje:
nem azt a tipikusat,mert nekem is van autóm,amiben a hátramenetnél nem mindig megy be,és olyankor daráló hangja van,azt ismeri,inkább kattogó, és egyesben volt, el is indult,nem úgy,mikor nem indul el,mert nincs rendesen benne, de köszi a tippet.
2016. febr. 11. 20:21
3/4 anonim válasza:
Amikor megkaptam a autómat a szülőktől akkor nyekergő kuplunggal vettem át, szétégett(em) a kinyomócsapágyat, megcsinálták a kuplungot, tegnap parkolóban kikapcsolt motornál nyomogattam és én is hallottam ilyet. Amikor viszont járó motornál csináltam nem csinálta. Tutti első körben a pedállal lehet bibi, egyszer volt, hogy dombról indultam ( kézifékes indulás új kuplunggal) akkor nekem is recsegett mert túl gyorsan engedtem fel. Egyszer belefér úgy gondolom, aggódni nem kell ha nincs benne kettős tömegű lendkerék, mert az akkor nem tett neki jót.
Üdv. egy kezdő jogsis tapasztalt kuplung-gyilkos. Mindent tudok a kuplung hibákról csak tenni nem tudok ellene. :D
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi
2016. febr. 12. 05:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!