Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Seat Cordobáról vélemények?

Seat Cordobáról vélemények?

Figyelt kérdés
Nézegettem használtan olyan 900ezer Ft körül 1.9 Tdi Cordobát. Megbízható autó? 90 Lóerős motor azért jól teljesít? Fogyasztása? Kényelem? Akinek ilyen autója van az légyszi írja már le a tapasztalatait.
2010. márc. 30. 13:01
 1/5 anonim ***** válasza:
irjál talán évjáratot mert van 3 különböző modell is.
2010. márc. 30. 13:37
 2/5 anonim válasza:

[link]

itt van egy pár 1.9tdi-s ítélet, érdemes itt kezdeni.

2010. márc. 30. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:

lassan 10 éve van egy ilyen évjárat körüli cordobánk.

Újonnan vettük, az 1.4MPi motorral így csak arról tudok nyilatkozni, de se vész, meglátod majd miért.

A cordoba amit vettünk nos hozzá érkezet 2 hónapra rá egy 1.6os focus is, ami köszönhető a márka jelzésnek nagyjából most 300ezer forinttal többet ér (anno 1.2 millió volt az ár diffi)

Nos a két autó hibátlanul teljesített 128ezer kilométerig.

Ekkor szakadt el a cordobában először a kuplungbowden (elég érdekes volt autózni 3asban 80kmet) Hazaértünk, másnap megcsinálták, a következő szakadásig 3 hónapot kellett várnunk, ekkor el is tört a bowdent megvezető MŰANYAG alkatrész. A következő probléma 150ezer kmnél következett, meghalt a váltó, csere új darab. tökjó 1 hétre rá olyan csavar lazult ki (a vadonatúj váltóban) ami nem lazulhatna mivel a rá ható erők beszorítják a helyére. A 60lovas autó nem tud sokat, nem is versenyzésre kellett. 150ezertől 170 ezerig rendszeresen visszatérő probléma volt az olajnyomás, valamint olyan hibaüzenetek is megjelentek amik nem kompatibilisek az autó felépítésével (mivel a szervízkönyv szerint az a hibaüzenet diesel autóknál fordulhat elő)

Nos, hogy visszatérjek a lényegre, így 10 év alatt a két autóra költött összeg, nagyjából ugyan akkora volt. A Seat behozta a lemaradását amit a vételárral nyertünk.

Lényegében a hajtásláncot és a központi zárat ki kellett teljesen cserélni, ezekmellett folyamatos elektronikai problémákkal küszködik, párásodik esőben, hideg télen meleg nyáron. Szóval a helyedben kétszer is meggondolnám hogy tényleg egy ILYEN autóra akarom-e költeni a pénzemet.

Silány munka.

2010. márc. 30. 14:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Micsoda farosszéria!
2010. márc. 30. 14:25
 5/5 T-ohm ***** válasza:
Üdv, nekem egy 2003-as cordobám van újabbik tipus benzines motorral, nagyon meg vagyok vele elégedve 4 évesen került 1,7 millába, szerintem megéri az árát, fogyasztása kevésnek mondható a motor műszakilag most 8 évesen is kiváló, kaszni is szép, bár 8 évét garázsban töltötte, 98000 km-van benne, most érik a lengéscsillapító csere, a rendszeres karbantartáson kívül, nem kellett sokat ráköltenem, kivéve a légzsák vezérlő, ami tönkrement, (1x se lett használva) a tolató lámpám nem működik, ez egy betegség lehet, mert amikor megcsináltattam 2 napig ok volt, és annyi, cserélve lett a kábel ami a csomagtartónál megy, (meg volt törve) aztán a váltónál a vezeték szakadt le, a váltónál a kapcsoló is cserés, majd az égő is, műszaki előtt 1 nappal megint javítva lett,de most sem működik. Mindenesetre jó vételnek tartom.
2011. febr. 25. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!