Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől függ az, hogy keletkezik...

Mitől függ az, hogy keletkezik e olajsár a motorban?

Figyelt kérdés
Ha valaki új korától rendszeresen szervízeli a kocsit, időben cserél olajat és a legjobb minőséget teszi bele ott is félni kell az olajsár kialakulásától? Nekem egy 20 éves Golf III. 1.4 benzines autóm van, újan vettem, mindig 10000 km-nél csere volt Castrol olajjal,most 200000 km van benne. Haver azt ajánlotta, szedessem le az olajdeknit legközelebb, mert furcsa dolgok lehetnek ott benn ennyi idősen..
2016. febr. 9. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha ennyire igényesen van karbantartva, felesleges szétszedni. Nemrég csináltam egy 400e km-t futott motort, szintén új kora óta a tulajé és minimális olajiszap volt benne, az is csak olyan helyeken, ahol a friss olaj nem tudta kimosni.
2016. febr. 9. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
Valamennyi trutymó mindig fog keletkezni mindegy mennyire gondos a tulaj!De ennek mennyisége nagyságrendekkel kevesebb mint egy elhanyagolt jó ha 30ezrenként olajcserére vitt lelakott lomtól!
2016. febr. 9. 13:57
 3/4 anonim ***** válasza:
Igaza van a havernak. A 10000 km csak egy dolog, de nem mindegy milyen az olaj (hamisítvány) és hogy hogyan használtad az autót, ugyanis a futott kilométer nem utal közvetlenül az olaj állapotára. Pl. ha csak néhány kilométert megy az autó naponta, azt is városban, akkor még a 10000km is sok lehet. A hamis olajokról meg sose tudhatod hogy azok és azt se hogy meddig fogják bírni, ha egyáltalán alkalmasak belsőégésű motorok kenésére.
2016. febr. 9. 14:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Ritkán cserélt, gyenge minőségű olajtól.
2016. febr. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!