Audi hátsó féknyereg javításban, (kézifék) valaki segítene?
Audi A3,1,9 TDI.évj:2000,5 ajtó,motk.:AHF
A hátsóféknyergen lévő kézifék kar nem jön teljesen vissza,a kézifék kiengedésekor,ezért fog a fék.Manuálisan vissza lehet tolni,persze ha aláfekszel.Mindent elkövettem kívülről amit csak lehet,zsír,olaj,csav.lazító a tengelyére ,semmi.Megoldható ha szétszedem?Nehéz,vagy könnyű meló?Van esetleg valakinek,pontos robbantott ábra,egy jó leírás,vagy egy tuti link,ahol megnézhetném,olvashatnék róla?Ha lehet azt hagyjátok ki hogy vegyek újat,vigyem szerelőhöz,stb.Főleg az "öreg" hozzászólók véleményére ,tapasztalatára vagyok kíváncsi, (Steinberg,Mclean,Veteránsas,stb),vagy szerelőére.
Köszönöm.
Steinberg hozzáértő? :)
Amúgy az én sószórós lánctalpas 1000- es swift motoros talicskámon is ez volt a baj. De nekem bowdenes volt a kézifékem, a biciklikormányra szerelve a csengő mellé, amivel rá tudtam dudálni a szomszédra sószórás közben, ha esetleg pont jönni talált az 1000- es swiftjével.
Speciel A3 félét nem szedtem szét, de az alapelv hasonló lehet.
Veszel egy felújítókészletet, szétszeded, megtisztítod, összerakod.
Nem bonyolult, legó az egész. Úgy rakd össze ahogy szétszedted. Gondolom az is tekerős, majd lesz benne zégergyűrű stb.
Autodata vagy valami hasonló oldalon találsz rajtot is hogy hogy vannak összerakva az alkatrészek.
Egyébként a bowden is lehet, érdemes lenne lekötni és megnézheted hogy mennyire könnyen jár.
Ne is próbálkozz, "megette az idő"
Cserére érett valami apró alkatrész.
Ha nem is pont ez az, de nagyon hasonló kell legyen a felépítése.
A 3as számú alkatrész tömítése elöregszik, ott bekerül a nedvesség, ezáltal a rugó nem tudja rendesen visszatolni ahogy kiengeded a kéziféket.
Szétszeded a nyerget, természetesen darabokra kell szedni hogy kihúzd az alkatrészt, letakarítod (rozsdát legfőképpen), kicseréled a tömìtést, összerakod, nyerget visszaszereled, fékolaj+légtelenítés, próbakör.
De még áll a másik lehetőség, a bowden is szorulhat.
Ha rajz kell, itt nézz szét ( bár én hirtelen nem találtam ):
A féknyereghez van felújítókészlet, de ahhoz tudni kell a dugattyú méretét, mert elég gyakran jönnek ki többféle méretben. Szétszed, nyereg kipucol, új cuccok berak és ennyi.
Nekem úgy rémlik a kézifék ebben is menetes orsóval van megoldva, ha azt egyszer nem visszatekerték, hanem megpróbálták simán visszanyomni vagy visszaütni akkor attól lehet ugyanez a gond.
Itt találsz egy féknyereg felújítást képekkel is illusztrálva ( mondjuk ez lehet pont nem a lucas, hanem a bosch, de majdnem ugyanaz :D ):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!