Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan váltsak, hogy ne...

Hogyan váltsak, hogy ne ugorjon meg az autó?

Figyelt kérdés
Most járok vezetni, és néha megugrik kicsit az autó, ha váltok. Főleg ez akkor van, ha kanyar előtt vissza teszem mondjuk ötösből, kettesbe. Amikor nem ugrik meg, akkor lassan, finoman engedem fel a kuplungot, majd mikor már majdnem felengedtem, akkor nyomok gázt. Ez a helyes módja?

2016. jan. 29. 17:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Lassan kell a kuplungal banni finoman... A visszaváltásnál is lassan mert a motorfek hirtelen loki vissza az autot ha hirtelen engeded
2016. jan. 29. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Pontosan, lassan kell engedni a kuplungot, csak az a baj, hogy a sok csúsztatással meg hamar tönkreteszed, a saját autódnál erre majd figyelj, hogy 2-3 másodpercnél ne csúsztasd tovább (meg persze a tanulóautónál is). És lehet egy kis gázt is adni felengedéskor, de fékezés közben ez nem megy.
2016. jan. 29. 18:30
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Erre odafigyelek majd.
2016. jan. 29. 18:36
 4/4 anonim ***** válasza:
az oktatód elmagyarázza, de az egy dolog, a másik az, hogy ahogy egyre többet vezetsz, ráérzel majd. Én az első autómat amikor vettem,friss jogsim volt, új kuplung került bele, 59 000 km alatt elkoptattam, mármint az elején inkább, mert aztán ráéreztem. 2012-ben vettem új autót szalonból, most van a kocsiban 287 000 km és még az eredeti kuplung.
2016. febr. 2. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!