Mikor váltsak? Városban 3 vagy4?
Úgy tanuljuk, hogy városban 3-ban megyunk vegig oktatoval. Szuleim 4-be mennek vegig. Inkabb 2000-2100 lgyen, vagy 1400-1600 4esben?
Azt tudom mikor kell fel meg le valtani, csak ezt nem tudom melyik lenne majd a jobb
Autótól függ, én a családi Astra G (1.4 benzin) 3.ban megyek, a sajátommal (1.9 TDI Golf) 4.ben.
Neked az 1.4 Cordoba inkább harmadik lenne szerintem. De próbáld ki melyikkel hogy viselkedik
butaság 2000 es fordulaton autózni városban
Ha folyamatos sebeséggel mész akkor alacson fordulatszámra kell törekedni.
ha például autozgatsz40-50 el és 2000 felett tartod a fordulatszámot akkor csak annyit érsz el hogy 20-30% al nagyobb lesz a fogyasztás
Folyamatos haladáshoz jó a kb1500 as fordulatszám
Ha előzni akarsz vagy gyorsítani akkor vissza váltasz addig.
benzines autóval 50 nél simán lehet 5 ösben is menni
dieselel a 4 es simán jó de ha picit 50 feletti sebeséggel haladsz akkor dieselnél is lehet a folyamatos haladáshoz 5 ösbe váltani.
Az oktatód csak azért erőleteti neked a 3-4 es fokozatot hogy ne fuladj le.
De ha nem gyorsítasz akkor a minnél alacsonyabb fordulatszám(amit a motor még elbír mekegés nélkül) a célraveztető.
Sok sok pénz meg lehet sporolni
Aki folyamatosan 2500-3000 es fordulatszámon autokázik városban az ne rinyáljon hogy sokat fogyaszt az autója!!!
én úgy tanultam, hogy tartós 50-nél váltok 4-esbe. szóval ha tudom, hogy egy darabig még tuti nem kell lassítanom, akkor 4-es, ha hamarosan úgyis kanyarodok, megállok, stb, akkor nem váltok fel.
5 hónapja van jogosítványom, még nem érzek késztetést arra, hogy másként csináljam, mint ahogy tanultam. bár lényegében még semmit sem csinálok másként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!