Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor váltsak? Városban 3 vagy4?

Paca001 kérdése:

Mikor váltsak? Városban 3 vagy4?

Figyelt kérdés

Úgy tanuljuk, hogy városban 3-ban megyunk vegig oktatoval. Szuleim 4-be mennek vegig. Inkabb 2000-2100 lgyen, vagy 1400-1600 4esben?

Azt tudom mikor kell fel meg le valtani, csak ezt nem tudom melyik lenne majd a jobb

2015. aug. 19. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez elsősorban az autótól függ.
2015. aug. 19. 14:07
 2/11 anonim ***** válasza:

Autótól függ, én a családi Astra G (1.4 benzin) 3.ban megyek, a sajátommal (1.9 TDI Golf) 4.ben.

Neked az 1.4 Cordoba inkább harmadik lenne szerintem. De próbáld ki melyikkel hogy viselkedik

2015. aug. 19. 14:09
 3/11 A kérdező kommentje:
TDizel opel asta kombival tanulok, es azzal megyunk oktatoval 3ban, itthon a cordobat apa 4ben viszi.
2015. aug. 19. 14:17
 4/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan lehet vele negyedikben menni, igazából azt nem értem, hogy egy dízel Astrával miért kell harmadikban menni? Azért, mert csak 40-el mentek, vagy miért? Mert azzal nyugodtan lehetne negyedikben menni. De ha vezeted, úgyis érzed, ha esetleg erőlködik, túl kicsi a fordulat, akkor lehet visszaváltani. Esetleg gyorsításnál lehet érdemes egyet visszaváltani, mert nagyobb fordulatról könnyebben gyorsít, de szinte az összes 5 sebességes kocsival lehet 4.-kel menni városban.
2015. aug. 19. 15:16
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

butaság 2000 es fordulaton autózni városban

Ha folyamatos sebeséggel mész akkor alacson fordulatszámra kell törekedni.

ha például autozgatsz40-50 el és 2000 felett tartod a fordulatszámot akkor csak annyit érsz el hogy 20-30% al nagyobb lesz a fogyasztás

Folyamatos haladáshoz jó a kb1500 as fordulatszám

Ha előzni akarsz vagy gyorsítani akkor vissza váltasz addig.

benzines autóval 50 nél simán lehet 5 ösben is menni

dieselel a 4 es simán jó de ha picit 50 feletti sebeséggel haladsz akkor dieselnél is lehet a folyamatos haladáshoz 5 ösbe váltani.

Az oktatód csak azért erőleteti neked a 3-4 es fokozatot hogy ne fuladj le.

De ha nem gyorsítasz akkor a minnél alacsonyabb fordulatszám(amit a motor még elbír mekegés nélkül) a célraveztető.

Sok sok pénz meg lehet sporolni

Aki folyamatosan 2500-3000 es fordulatszámon autokázik városban az ne rinyáljon hogy sokat fogyaszt az autója!!!

2015. aug. 19. 15:17
 6/11 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat. 50-et mindig tartom, en nem szoktam 35-40el docogni
2015. aug. 19. 15:27
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
50 felett jöhet a 4-es. De ha például állandóan lassitgatni 40-re, majd visszagyorsitani 50-re, és igy tovább, akkor sokkal jobb választás a 3-mas.
2015. aug. 19. 16:21
 8/11 anonim ***** válasza:
Az én autómon pl. 40 felett már simán lehet 4-be rakni. Nem lehet erre a kérdésre általános érvényű választ adni.
2015. aug. 19. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

én úgy tanultam, hogy tartós 50-nél váltok 4-esbe. szóval ha tudom, hogy egy darabig még tuti nem kell lassítanom, akkor 4-es, ha hamarosan úgyis kanyarodok, megállok, stb, akkor nem váltok fel.

5 hónapja van jogosítványom, még nem érzek késztetést arra, hogy másként csináljam, mint ahogy tanultam. bár lényegében még semmit sem csinálok másként.

2015. aug. 19. 21:45
 10/11 anonim ***** válasza:
ez tényleg autó függő, fater 1.2-es háromhengeres Skoda Fabia-ja rohadtul nem bírja 4-ik fokozatban a városi közlekedést, 3-asban kell tartani vagy van hogy le kell dobni kettőbe, míg az enyémmel elközlekedek 4-ikben és néha visszarakom 3-ba (2.4 JTDm motorral szerelt), de az asszony Stilo-ja is tartható 4-esben pedig az csak 1.4-es. De amúgy érzed azt hogy mikor hova kell kapcsolni hogy a kocsiba erő is legyen meg ne rángatózzon, közlekedés is hozza, mert egy zöld hullámbam példáúl van hogy tolni kell neki és ott nagyobb tempóval mész, van mikor kettőbe meghúzatod és lököd üresbe, gurulsz és mire odaérsz lelassulsz
2015. szept. 11. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!