Forgalmi gyakorlaton egy 90 perces óra egy órának számít vagy kettőnek?
Értem, hogy 2x45 perc a 90 perc, de a kifizetett 30 alkalom az 30x90 percet jelent, vagy 15x90 percet?
Mert, ha 15x90 perc, akkor szerintem eléggé lehúzás, hogy nem 120 percet oktat (szóval 2x60 percet), hanem csak 90 percet.
Ennyi idő alatt az 580 km sem fog kijönni szerintem.
Köszönöm előre is!
Mostanában szinte minden oktató azzal próbálkozik, hogy 1 l alkalom = 45 perc. Tehát a 90 perces óra 2 kifizetett alkalom.
Én megmondtam anno az oktatónak, hogy max. annyit fogadok el, hogy 10 perc pihenő legyen a két óra között, ergo egy óra 55 perc, nem 45. Ha meg ez neki nemtetszik akkor itt sem vagyok. Mindjárt nem 45 percet vezettünk, hanem 55-öt (persze a többi diák aki csak lenyelte azzal továbbra is 45-öt vezetett és közben bejárkált postára, közértbe, óvodába a gyerekért....)
Szerintem csak egyszerűen csak lehúzás. 50 perces órákkal nyilván nem lehet megcsinálni az 580 km-t 30, de még 40 "óra"(50 perc) alatt sem. Arról nem beszélve, hogy az első alkalmakkor még csak kb. 4-5 km-t teszünk meg, mivel leginkább az elindulást, megállást gyakoroljuk.
Szóval csak lehúzás....
Ezzel egyetertek, hiszen nem ok hoztak letre ezt a szabalyt. Azonban annyira nem is harcoltak ez ellen a miniszteri rendelet ellen -azon felul, hogy mai napig hajtogatjak, hogy milyen sok ez az 580 km-, hisz nekik ebbol fejenkent plusz 25-30 E Ft-juk van. Szal ket oldala van az eremnek. A lenyeg azonban mindenkeppen az, hogy az jar rosszul, aki meg akarja szerezni a jogsit.
S elhiszem, hogy alapvetoen luxuscikk az auto, meg a jogsi, de ne feledkezzunk el arrol sem, hogy sok ember azert esik el allasoktol, mert ahhoz pont kellene jogsi, de nincs 200.000Ftja arra, hogy megcsinalja. A munkahelyek pedig csak ritka esetekben fizetik...
Érdekes ez az 580 km. Persze én 16 ezres kis városban tanultam vezetni, de nekem a 29 óra alatt (30. volt a vizsga ) 800 km-t vezettem.
Egyik kommentelő írta, hogy az első órán 4-5 km-t tettek meg. Ez azért érdekes, mert az első órámon rögtön 40-45 km-t tettem meg, mert elmentünk főúton valahová, és ez nem egyedi eset mindenkivel ezt csinálja nálunk az oktató.
A kérdésre is válaszolva, ha 1 órám volt, akkor 60 percet vezettem (nem szünettel, tisztán), ha 2, akkor 90 percet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!