Ma vettem téli gumikat. Kettőn a Dot jelzés után van dátum, kettőn viszont nincs. Hogy lehet ez? Kettőnek felülete teljesen "szőrös", a másik kettőé viszont alig. Lehet, hogy 2 közülük használt? Nem igazán látszik rajtuk kopás.
Pont ma akartam feltenni ezt a kérdést!
Új gumikat vettem a kocsira és nem volt mindegyiken DOT szám, de amúgy teljesen újnak néznek ki.
Erre bementem egy hiperbe, megnéztem. Ott megnéztem 10-15-öt, mind olyan amin nincs feltüntetve! Nem értem, hogy lehet ez.
Olyanok, hogy DOT U2H2 ig megvolt, de az LMCR 1604 már üresen volt hagyva!
Várnám a hozzáértők válaszát!
Az "LMCR 1604" részből a 1604 a DOT szám.
A DOT szám a gyártás hetét jelzi hét sorszáma, év száma formában, a példa alapján 2004 16. hetében gyártott abroncs.
Minden abroncson rajta kell lenni hasonló formában valamelyik oldalon. DOT különböző gyártási kódok, és a 4 számjegy.
A szőrös, nem szőrös dolgot a vásárlás helyén kell megkérdezni. Ha ez egy tesco, akkor akar a sok simogatástól, görgetéstől, forgatástól is hiányozhat, lekophat.
Pont az a rész hiányzik!! Természetesen forgásirány szerint vannak fent a gumik, és kívül nincs rajtuk DOT.
De holnap lefotózom.
Ja hát most esik le!! Attól, hogy a forgásirány jó még eshet belülre a DOT szám.. Minden világos! :D
Mondjuk megnézni nem tudom, mert már fent van az autón..
Nem hiszem, hogy nagy meló lett volna mindkét oldalra odaírni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!