Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri drágább gumit venni?

Megéri drágább gumit venni?

Figyelt kérdés

Nyári gumi vásárlása előtt állok, de nem tudom mit válasszak, a drágább abroncsok megérik az árukat? Ez a két gumi között vacilálok, érdemesebb lenne a 30.000al drágábbat választani? vagy nem nyújt annyival többet?

Hankook Ventus V12 Evo2 K120 XL 225/40 ZR18 92Y (121.200Ft 4db)

-VAGY-

Barum Bravuris 3HM XL 225/40 R18 92Y (92.400Ft 4db)

2016. jan. 28. 20:35
1 2
 11/15 Koaxk Ábel ***** válasza:

Megéri a drágább gumi, de nem a hankook!

Én sosem spórolok gumin, de egyszer voltam olyan hülye, hogy bedőltem a gumisnak, hogy milyen jó tesztgyőztes, meg ár/érték arányban tuti márka.

Akkortájt jött be ez a márka a köztudatba, így nem ismertem, de ha a gumis ennyire mondja, biztos tuti.

Egészen addig jó volt, amíg le nem esett egy nagy hó, vér ciki volt, hogy az Audi-m tehetetlenül csúszkált az új Hankook téli gumival a hóban az emelkedőn, miközben ilyen ezeréves VW Transporterek és hasonlók röhögve kerültek ki, végül megsajnált, két srác és megtolta annyira a kocsim, hogy legalább kapjak valami lendületet.

Nah ez a sztori annyira megmaradt, hogy köszönöm szépen soha többet ilyen csoda Hankook gumit...

Előtte Pirelli-t és Dunlop-ot vettem, egyik sem hagyott cserben, a mostani BMW-men az előző tulaj által vett Firestone van, ettől is tartottam, de ez is röhögve megbirkózik a hóval eddigi tapasztalatok alapján.

2016. jan. 30. 17:33
 12/15 A kérdező kommentje:

esetleg yokohama?

[link]

2016. jan. 31. 21:57
 13/15 A kérdező kommentje:

vagy ezzel a pirelli zéroval minden igényt kielégítenék?

[link]

2016. jan. 31. 22:21
 14/15 anonim ***** válasza:

Olyan gumit éri meg venni, aminek a lehető legrövidebb fékút mellett (gumitesztek, pl. adac, öamtc, stb.) a legjobb az élettartama (kopás, német: verschließ).

Ha egy gumi 20eFt-al olcsóbb, de sokszor benézek követésit és satuznom kell, egyszer pedig lebontom a kocsim elejét egy másik hátuljával, akkor nem 20-al olcsóbb, hanem az önrésszel drágább gumit vettem, de legalábbis túl kicsire szabtam a követésit a takaróhoz (tapadás) képest.

Michelin, Goodyear, Continental jön nálam első körben szóba. Nincs rosszabb, mint mikor egy f.s gumi a jóval megszokott fékhatásnál blokkol, és érzésre lassulás nélkül csúszik a kocsi / gyorsulás helyett elkapar.

2016. márc. 7. 14:08
 15/15 BiTOPro97 ***** válasza:

Abszolút, bár jól karban tartott fékrendszerek mellé.

Én megnéznék egy tesztet, mennyi volt adott abroncsnál a féktáv. Meg a zajszín is ott van.

2016. márc. 28. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!