Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri jó állapotú, újjabb,...

Megéri jó állapotú, újjabb, de drágább autót venni?

Figyelt kérdés

Külföldön dolgozom, gyakran járok haza (repülôvel eddig).

Egy autót szeretnék venni, de nem tudom eldönteni, hogy adjak-e rá milliókat (értsd: 2 millióig) vagy vásároljak egy középkategóriás takarékosat 1 millió alatt.

[link]

Vagy jobb befektetés lenne egy 1.0 Aygo?

2014. jún. 3. 14:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Az hogy újabb nem jelenti hogy jobb állapotú is lenne.

Ha van rá pénz akkor a drágább de jobb állapotút érdemesebb megvenni.

A Polo és Aygo viszont nem a legjobb ötlet autópályára, kicsik ezért nagyobb sebességnél kevésbé stabilak és a kisebb motort pörgetni kell hogy ne villogjon le a kamionos, ami egyrészt magasabb fogyasztást másrészt rövidebb motorélettartamot eredményez.

Mivel sokat jársz haza az üzemanyagon megspórolt pénz miatt mindenképp dízelt érdemesebb venned. Gondolom azért írtál ilyen kis autókat mert egyedül (max 2-en) leszel az autóban. CSomagtere sincs nagyon a Polonak, Aygonak.

Amiket érdemes lenne megnézned (legalábbis én ezekben gondolkodnék): Octavia, Golf vagy Audi A3 egy 1,9 TDI motorral, Opel Astra cdti, Toyota Corolla 2.0 D-4D.

2014. jún. 3. 14:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Előzővel teljesen egyetértek. Én ugyan "csak" 240km-re ingázok a munkahelyemre, de pont erre a célra egy dízel Opel Astra H 1.7CDTI-t vettem, elég jó felszereltséggel 1,5 millióért. Ez is még alsó középkategória.

Autópályán elvan 5,5-6 literrel, ami nem mindegy még egy liter plusz sem, ha sokat mész, kényelmes, fürge, nekem bevált.

2014. jún. 3. 16:33
 3/4 anonim ***** válasza:

Toyota Corolla vagy Yaris 1.4 D4-D

Kia Ceed diesel

2014. jún. 3. 17:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz kategóriát nézel.

-biztonságos egyben viszonylag nagy autó (töréstesztek)

-mindenképp legalább 120 LE

-tempomat!

-a fogyasztás csak ezután döntsön

2014. jún. 4. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!