Megéri jó állapotú, újjabb, de drágább autót venni?
Külföldön dolgozom, gyakran járok haza (repülôvel eddig).
Egy autót szeretnék venni, de nem tudom eldönteni, hogy adjak-e rá milliókat (értsd: 2 millióig) vagy vásároljak egy középkategóriás takarékosat 1 millió alatt.
Vagy jobb befektetés lenne egy 1.0 Aygo?
Az hogy újabb nem jelenti hogy jobb állapotú is lenne.
Ha van rá pénz akkor a drágább de jobb állapotút érdemesebb megvenni.
A Polo és Aygo viszont nem a legjobb ötlet autópályára, kicsik ezért nagyobb sebességnél kevésbé stabilak és a kisebb motort pörgetni kell hogy ne villogjon le a kamionos, ami egyrészt magasabb fogyasztást másrészt rövidebb motorélettartamot eredményez.
Mivel sokat jársz haza az üzemanyagon megspórolt pénz miatt mindenképp dízelt érdemesebb venned. Gondolom azért írtál ilyen kis autókat mert egyedül (max 2-en) leszel az autóban. CSomagtere sincs nagyon a Polonak, Aygonak.
Amiket érdemes lenne megnézned (legalábbis én ezekben gondolkodnék): Octavia, Golf vagy Audi A3 egy 1,9 TDI motorral, Opel Astra cdti, Toyota Corolla 2.0 D-4D.
Előzővel teljesen egyetértek. Én ugyan "csak" 240km-re ingázok a munkahelyemre, de pont erre a célra egy dízel Opel Astra H 1.7CDTI-t vettem, elég jó felszereltséggel 1,5 millióért. Ez is még alsó középkategória.
Autópályán elvan 5,5-6 literrel, ami nem mindegy még egy liter plusz sem, ha sokat mész, kényelmes, fürge, nekem bevált.
Toyota Corolla vagy Yaris 1.4 D4-D
Kia Ceed diesel
Nagyon rossz kategóriát nézel.
-biztonságos egyben viszonylag nagy autó (töréstesztek)
-mindenképp legalább 120 LE
-tempomat!
-a fogyasztás csak ezután döntsön
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!