Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vészfékezéskor hogyhogy nem...

Vészfékezéskor hogyhogy nem fullad le az autó?

Figyelt kérdés
Elvileg befogja a hajtott kereket -> lefullad -> no szervo, no féjrásegítés, no ABS, no fékasszisztens. Elméletben, gyakorlatban mégse (szerencsére). Hogy lehet ez?

2016. jan. 26. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Talán mert benyomod a kuplungot?
2016. jan. 26. 20:53
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem szoktam benyomni, csak a fékezés vége fele, mintha azt mondták volna hogy nem is kell..
2016. jan. 26. 21:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Vészfékezéskor egyszerre ugrasz rá a fék- és kuplungpedálra. Ilyenkor nem fullad le a motor. Egyébként attól, hogy megrúgod a féket, nem fullad le rögtön a motor. Ha mégis lefullad, akkor sincs gond. A fékszervó működni fog, mert a vákuumdob a motor leállítása után még 1-2 fékezésnél meg tudja húzni a főfékhenger tolórúdját, utána "elfogy belőle a vákuum". De ha már benyomtad a féket, nincs gond, amíg nyomva tartod, húz a fékrásegítő. Az ABS is működik, azt csak a gyújtás levételével áramtalanítod, a fékasszisztens is hasonló.
2016. jan. 26. 21:05
 4/11 veterán vas ***** válasza:
21%
Biztos úgy van, mint a vonatnál. Az sem fullad le vészfékezéskor, pedig a mozdonynak még kuplungja sincs. :D
2016. jan. 26. 21:06
 5/11 anonim ***** válasza:
utolsón qva nagyot nevettem
2016. jan. 27. 01:20
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Esetleg ABS-es autó?

Ez a mániákus kuplung kinyomást sose fogja kinőni ez az ország:)

2016. jan. 27. 07:13
 7/11 anonim ***** válasza:

6-oska

Persze hogy nem növi ki, mert azért akadnak akik tudnak vezetni.

És igen, többek között ezért is kell benyomni a kuplungot vészfékezéskor nem ABS-es autón (de ABS-esen is be kell nyomni, vagy ki kell nyomni, sose tudom hogy mondják helyesen).

Kérdező, ne legyenek illúzióid, lefullad az autó, ha blokkol a kerék fékezés közben, és nem nyomod a kuplungot, aztán mikor leveszed a fékről a lábad, és még gurulsz, akkor a motor visszaindul, mint betoláskor, ezzel kap egy jó nagy pofont a vezérlés, meg minden.

Amúgy nem tudom hogy történhetett, de én láttam lefulladó vonatot, pedig hatalmas dízelmozdony volt. Ráadásul alig akart beindulni utána.

2016. jan. 27. 14:02
 8/11 anonim ***** válasza:

7-eske, mindig elfelejtem, hogy itt a szakértőknek a vészfékezés azt jelenti, hogy minden végtagot nekifeszítünk az első adódó szilárd pontnak (két pedál, kormány) szemet pedig jó erősen behunyjuk...

A motorféket elfelejtjük, a kocsi kezeléséről nem is beszélve, nevezetesen, hogy a kuplungot akkor nyomjuk ki amikor szükséges, hogy a kereket és a motort szétkapcsolja. Más kérdés, hogy azt sem ártana tudni, hogy vészfékezni nem úgy kell, hogy belebikázunk a fékbe (és kuplungba) aztán lesz ami lesz...

2016. jan. 27. 15:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

8-as

ABS nélküli autóban valóban nem így kell, mert ha elveszti a kerék a tapadását, az rosszabb. De ABS-es autóban rá kell állni a fékre, akkor állsz meg a leghamarabb. És igen, a kuplungra is.

2016. jan. 27. 15:38
 10/11 anonim ***** válasza:
22%

9-es,

gyakorlati vezetés első óra, motorfék...

ABS-es autóval annyi változik, hogy nem kell a fékerő adagolásra figyelni. Attól még a vészfékezés nem azt jelenti, hogy belelép az ember és lesz ami lesz. Vészfékezés közben is kellene tudni kontrollálni az autót, nem csak várni, hogy vajon hol áll majd meg.

sajnos ezt elfelejtik megtanítani

2016. jan. 28. 07:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!