Viktorno1 kérdése:
Előzni tilos tábla után, bementem balra kanyarodó sávba (kb 200m hosszú) és megelőztem egy lassú járművet. A párhuzamos közlekedés szabályai között nincs az, hogy a kanyarodó sav nem alkalmas a párhuzamos közlekedésre?
Figyelt kérdés
Az ítélet szerint idézem"Az úttest abban az esetben alkalmas a párhuzamos közlekedésre, ha az úttest jobb oldalán-hosszabb távolságon-legalább több száz méter hosszon -két vagy több forgalmi sáv áll rendelkezésre". Én a kreszben nem találtam ilyen hosszúságra vonatkozó szabályt?2016. jan. 24. 20:03
21/21 anonim válasza:
Ez a link egy rakat szar. :D
Már az első bekezdésben hülyeségeket írkálnak, kötözködés az egész, pont neked készült kérdező.
"Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek."
És akkor ebből a kötekedő tulok leszűrte, hogy tulajdonképpen semmi sem számít előzésnek, holott itt arra az esetre gondol a Kresz mikor feltorlódik a forgalom egy baleset miatt mondjuk és lépésben kell haladni, na akkor elmehetsz jobbról a másik mellett, mert nem minősül jobbról előzésnek.
Tovább nem is folytatom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!