Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autósztrádán melyik verzió a...

Autósztrádán melyik verzió a biztonságosabb? Gyorsan menni vagy tötymörögni?

Figyelt kérdés

Egy olyan sztráda mentén lakom ami tavaly nyárig csak félig volt kész, tavaly elkészült az országhatárig. Azóta drasztikusan megnőtt a forgalma és sajnos így az idióták száma is megszaporodott. Eddig úgy mentem rajta a 16 éves 1.3-as Swifttel, hogy 100 km/h-val a legkedvezőbb fogyasztás és a biztonságosabb vezetés miatt. Sajnos azonban mostanában több balesetveszélyes helyzet is kialakult, a 200-al haladó román BMW-k és társaik nehezen akarnak kikerülni, a bal oldalamat már majdnem többször elvitték, hátulról is majdnem belém jöttek már, van mikor 10 cm-rel mögöttem kezd csak bele az előzésbe. Tegnap kipróbáltam, hogy 130-140-el mentem, egy valaki előzött meg, nem volt baleset veszély, nyugalom volt viszont félelmetes az a sebesség szerintem. Többeket így én előztem meg.

Melyik a célszerűbb megoldás?

2016. jan. 23. 11:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%
Fölös gyorsabban menned, bőven elég a 100, ilyen rövid távnál pedig alig spórolnál egy kis időt, cserébe jóval többet kérne enni.
2016. jan. 23. 13:22
 12/16 anonim ***** válasza:
ha az autódban 100-nál érzed magad autópályán biztonságban, akkor annyival menj. a mi régi autónk is ilyen volt, ment többet is ha toltuk neki, de nem volt komfortos semmilyen szempontból. 100-zal is odaértünk mindenhova, akinek nem tetszik, söpörjön a másik sávban 200-zal. aki meg azt írta, hogy el kellene venni a jogsidat, beültetném egy marutiba, felzavarnám a pályára, aztán nyomja neki a 130-at. már 100-nál sírva fog könyörögni hadd lassítson :( tudomásul kellene venni, hogy nem mindegyik kocsi bírja a 100 feletti tempót, azonban ez nem jelenti azt, hogy a sofőrrel van a baj.
2016. jan. 24. 14:16
 13/16 anonim ***** válasza:

" tudomásul kellene venni, hogy nem mindegyik kocsi bírja a 100 feletti tempót"

Akkor azzal tessek az orszaguton menni.

2016. jan. 24. 14:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Persze, majd kerülök azèrt 35 km-t egy rossz minősègű országúton, döcögök egy órát csak azèrt mert nem több milliós BMW-m van!
2016. jan. 24. 14:52
 15/16 anonim ***** válasza:

Szalmabab-erveles.

Szanalmas.

Tokolhetsz szazzal is, sot tolem egy kamion seggeben is haladhatsz ha akarsz, csak akkor maradj a kulso savban.

2016. jan. 24. 14:58
 16/16 A kérdező kommentje:
Sose szoktam a belsőbe bemenni! Csak azért a külsőben se kellene kitolni az útról!!!
2016. jan. 24. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!