Autósztrádán melyik verzió a biztonságosabb? Gyorsan menni vagy tötymörögni?
Egy olyan sztráda mentén lakom ami tavaly nyárig csak félig volt kész, tavaly elkészült az országhatárig. Azóta drasztikusan megnőtt a forgalma és sajnos így az idióták száma is megszaporodott. Eddig úgy mentem rajta a 16 éves 1.3-as Swifttel, hogy 100 km/h-val a legkedvezőbb fogyasztás és a biztonságosabb vezetés miatt. Sajnos azonban mostanában több balesetveszélyes helyzet is kialakult, a 200-al haladó román BMW-k és társaik nehezen akarnak kikerülni, a bal oldalamat már majdnem többször elvitték, hátulról is majdnem belém jöttek már, van mikor 10 cm-rel mögöttem kezd csak bele az előzésbe. Tegnap kipróbáltam, hogy 130-140-el mentem, egy valaki előzött meg, nem volt baleset veszély, nyugalom volt viszont félelmetes az a sebesség szerintem. Többeket így én előztem meg.
Melyik a célszerűbb megoldás?
Aki szazzal megy az autopalyan az egy idiota. Akinek a 130 felelmetes sebesseg (jezusom) annak el kellene venni a jogositvanyat.
Mi a tokomert nem jarsz orszaguton ha sporolni akarsz?
Ha felmesz az autopalyara akkor annyi minimum elvarhato, hogy felgyorsulsz 130ra.
Régebben én is így voltam vele, hozzászoktam a 100-110-es tempóhoz a korábbi kocsim miatt. A mostani se erőmű, de 120-130-al simán jól érzem már a gépet. A két szélsőség engem is zavar kicsit, akár 200-al, akár a 90-100-al totyogók. Azt mondanám, akinek a 100 a biztonságos, az menjen a főúton, ne az autópályán.
A másik véglet még inkább balesetveszélyes, magyar/külföldi ugyanúgy tudja tolni. Igyekszem nem az útjukban lenni, főleg a Rezesova-ügy óta. Előbb-utóbb lekapcsolja őket a yard.
Beállsz egy kamion mögé 80-90-re, és mégjobb lesz a fogyasztásod.
Hogy akarják elvinni a baloldaladat, ha mész folyamatosan a külső sávban? Nem tudom mennyire egyenes az autópálya, amiről beszélsz (M43?), de azért egy 200-zal (jelentősen gyorsabban haladót) elég jól észre lehet venni a tükörből, hogy ne olyankor akarj kamion előzni 100-zal. Illetve ha előzöl, legalább akkor illik 130 körüli tempóra gyorsaítani.
Ez nem igaz, ha szépen haladsz a külsőben 100-al (kamionok még lassabban mennek, és mások is mennek 100-al), akkor nincs semmi veszélyhelyzet, csak ha előzni akarsz, akkor figyelj, hogy ne jöjjön a belsőben 200-al senki, és ne tartsd fel őket, mert azzal te szegsz szabályt. De 10 km-t ki lehet bírni egy kamion mögött is ám, ott pedig nem vagy veszélyben.
Ja és ha 140-nél egyvalaki előzött meg, akkor azt jelenti, hogy mégsem mennek az emberek 200-al. Hanem 100-al menve mikor elhaladnak melletted 140-el, az gyorsnak tűnik, ez van.
Gyökerek, egy Suzuki swiftben elég félelmetes tud lenni a 140(amúgy semmi bajom a swiftekkel). Nem erre a tempóra való a gép...
Szerintem is válaszd azt a köztes 110-120-as tempót(HA még megfelelően érzed az autót)!
Nem szidásként mondom, de erősebb oldalszél felkapja. Hát széllel megy 140-et, erős oldalszélben 120-nál nem megy gyorsabban (tapasztalat :D).
De szerencse még, hogy nem 1000-es motor van benne, akkor nem száguldoznék vele 140-el. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!