Nem érdemes autóba ülnöm ha havazik?
Friss jogosítványom van, de már vezettem hóban, a család Suzuki Swiftjét, 53 lóerős autó,semmi gond nem volt,eleinte kicsit féltem, de a végre nagyon belejöttem.
Viszont ez az autó a mai nappal egészen jövőhétig szerelőnél lesz, nekem viszont rengeteg dolgom lenne a városban, pont aznap amikorra a havat mondják.
Ráadásul 7-10 centit.
Nos, van egy olyan opció,hogy nagypapám régi Fordjával megyek, talán Sierra?Ha van ilyen, nem tudom.
100 valahány lóerő, nincs benne semmi "segítség", ráadásul hátsó kerék hajtású.
Édesapám azt mondta,hogy bátor vagyok, ha azzal elmegyek, de ő nem tart vissza.
Emlékszem, mikor papám vezette, akkor is mindig kicsúszott a hátulja, bár ő kicsit szórakozott is vele, mert élveztem hátul,gyerekként.
(új kora óta a családban van a kocsi)
A gumik nem rosszak, de nem is újak, papám azt mondta,hogy induljak érte, szívesen odaadja.
Nagyon félek ettől a kocsitól, kétszer olyan erős mint a Suzuki, sosem vezettem még.Most egy kicsit tudnám szokni hó nélkül, de ha leesik a hó...
Nem szeretnék balesetet okozni,vagy elszenvedni, ugyan így elakadni sem.
Papám azt mondta,hogy túlreagálom, nem olyan vészes, ez is csak egy autó, fog az menni.
Büszke lennék magamra, ha baj nélkül megjárnám hóban az utat, egyfajta kihívás is ez az egész.
De ti mit gondoltok erről, mit javasolnátok?
(kocsi nélkül kb 3 órával hosszabb lenne a napom)
Az, hogy eddig 53 lóerős autón vezettél, ez meg 100 nem jelent semmit. Nem digitális gázpedál van benne, tudsz kis gázt is adni neki. A másik pedig az, hogy igazán hátsókerekes autóval lehet jól közlekedni hóban (nézz meg egy téli rally versenyt - nem kérek olyan választ, hogy "hát persze, hiszen azok verseny autók", utcai autóknál is így van). Míg egy elsőkerekessel már az árokban lennél, addig egy jó hátsókerekes autóval jó technikával simán be lehet venni a kanyart.
Én elsőkerekesen tanultam, sokáig azt is vezettem (VW Passat), de mikor beültem egy Ladába már az első pillanatban ráéreztem, végre úgy viselkedett az autó, ahogy mindig is akartam.
"Míg egy elsőkerekessel már az árokban lennél, addig egy jó hátsókerekes autóval jó technikával simán be lehet venni a kanyart."
Ritka nagy kretén vagy öcsi. Vezesd csak félre szerencsétlent, hátha balesetet okoz. Néhány pofont megérdemelnél.
Írtad, hogy városban szeretnél menni és 7-10cm hót jósolnak. Én 90% esélyét látom annak hogy csak egy latyak tenger lesz a városban mint jeges utak.
Őszintén én nem félnék vele elindulni, nem kell versenyezni,de egy könnyű kicsi autó ami az előnyére tud válni hóban.
1 jó tanács, ha nincs az autóban sperrdifi (bár ez lehet csak a sierra cosworthban volt) akkor kanyarban ahol netán megállna nagyobb hó, ott gurítsd az autót.
"jó technikával simán be lehet venni a kanyart"
Kezdő vezetőnél hol a jó technika, ha megkérdezhetem?
Ettől függetlenül lehet közlekedni, csak óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!