Jogsi utáni első kocsi 200ért?
Üdv! 24 évesen nyáron lesz meg a jogsim, kérdés, hogy milyen autót vegyek ha max 200 áll rendelkezésemre? Nem érdekel mennyi a max sebesség, autópályát bírja azt kész, nem érdekel hol rohad, ennyiért csak olyan van, nem érdekel az se hogy hogy néz ki, de lehetőleg ne trabant vagy valami lada legyen. Ami érdekel az a biztonság, fogyasztás, időszakos költségek. Nézegettem cliokat, swifteket hasonló kisautókat. Bevásárlásra, kirándulásra, max balcsira illetve néha munkába kellene. Szerintetek? Nem jó autót keresek elsősorban, hanem ennyi pénzért a legjobbat. Köszi!
Ja 200 összesen átírattással minden szarral együtt :)
Szerintem gyűjtögess még...
Egy valamire való swift 250.000ft és '94-es. Egy '99-es Clió meg már van 350-ért is, tehát egy százassal drágább és 5 évvel fiatalabb.
Ha átírással együtt van 200-ad akkor gyakorlatilag 150-ig kell autót nézned. Vannak ilyen olcsó autók csak azok öreg vasak elég magas fogyasztással ami neked nem felelne meg.
Kadett, Favorit, Uno. Ezekre lenne esélyed
de a fogyasztásuk szerintem 7 liter felett van.
Cimbora te úgy el vagy tévedve mint falusi kutya az aszfalton.......
200 az egész mutatványra mindennel?!?!Menjél inkább azt vegyél egy jobb biciklit!Ennyiből éppen kifutja....
ilyen keretbe, szinte csak a Lada fér bele. 200ért nem sok opciót lehet még mondani.
esetleg: [link]
Ezeket a típusokat tudnám mondani ennyiért, átíratással nem biztos, hogy beleférnek 200ba, meg abba se vagyok biztos,hogy egy 50-60 ezret nem kéne rászánni rájuk, hogy autók legyenek. Balcsiig talán jók lesznek. Az tuti hogy rozsdás,rohadt a kasznija az összesnek, de 2-3-4 szezont talán túl élnek a mélytelep előtt. Első autónak ideális. Én leginkább a cliot ajánlanám ezek közül.
"nem érdekel hol rohad"
"Ami érdekel az a biztonság"
Nem gondolod, hogy kicsit ellentmondásos vagy? Egy Volvo is életveszélyes, ha szét van rohadva...
Talán egy Maruti lenne neked a legjobb. Az kb kijön 200-ból átírással. Igaz, szivítózgatni kell vele, és autópályán max 100-110-el menj, de ennyiért nem kapsz mást. Keveset fogyaszt, kis költségű, és ha valami tönkremegy benne, akkor nagyon olcsó.
Hát ha 200 van rá tokkal vonóval, akkor kapásból lejön az átírás, ami mindjárt 50k, ha eredetvizsgát kifizeti az előző tulaj, akkor csak 33-34k. A kötelező, ha 18 körül vagy, akkor 50-60k/év. A legtöbb helyen fizethető negyed évente. A teljesítmény adó 7000Ft/év. Ha veszel egy autót, úgy kezded, hogy motorolaj és szűrő csere. Ezt ha házilag megcsinálod, akkor kb 8-10k. Tankolsz egyet 10k.
Ha ezeket össze adod, akkor ott tartasz, hogy 80-85k már el is ment!
Magyarul amit ténylegesen az autóra költhetsz az durván 120k.
Ennyiért NEM szabad autót venni! 200k körül már talán kapsz egy valamire való Swiftet (persze, van 100-140-ért is, de az olyan is) amire nem rohad le az első 5m után.
Én azt mondom 300k alatt ne gondolkozz ezen.
Maruti meg a biztonság xDDD -belülről kirúgod a lámpáit..
Tesókám 2 kilóért tudod mit kapsz? Egy lopott honda civic-et
Akkor pontosítsunk.
Ha levonjuk az átírást, egy olajcserét, meg esetleg valami használt gumi árát(ha kell rá), akkor marad kb 130.000 Ft.
Biztonságot felejtsd el...
Én ennyiért egy Renault 5-öst vennék(magam is ezt tettem pár éve, mikor kellett valami olcsó városi kocsi). Láncos motor, semmi extra, de meglepően jó vezetni.
Pl:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!